10 FANTASTIČNIH KUHINJSKIH APARATA ZA 2016.

0
1477

Ukoliko ste ljubitelji novih tehnologija, a uživate iu pripremanju hrane i pića, zahvaljujući ovim kuhinjskim aparatima konačno možete spojiti dvije naizgled nespojive ljubavi.

Ovi gadgeti i uređaji još nisu dospjeli na tržište, ali će upravo oni promijeniti naše uobičajene aktivnosti u kuhinji.

Kućni nutricionista

“Orange Chef Prep Pad” je aparat koji će vam pomoći da odluku da se hranite zdravije bolje provesti u djelo. Bilo da želite smršaviti ili poboljšati zdravlje, veoma je bitno da pratite što jedete. Ne samo što služi kao vaga, aparat predstavlja nutricionistički vodič sa 300.000 namirnica i podacima o kalorijama, proteinima, ugljikohidratima i masti, a funkcionira uz pomoć ajfona ili iPada.

Wi-Fi aparat za kuhanje

Praktičan aparat za kuhanje “Crock-Pot Smart Slow Cooker” omogućava daljinsko upravljanje putem pametnog telefona. Možete podešavati temperaturu kuhanja ili mijenjati vrijeme isključivanja i to sve na daljinu, što je posebno pogodno ako ne možete svo vrijeme provesti u kuhinji.

Hladnjak koji pravi kavu

Hladnjak marke “GE appliances” ima ugrađen “Keurig K-Cup Brewing System” u vratima koji će vas obradovati šalicom tople kave nakon jednostavnog pritiska na gumb.

Olovka za dekoriranje

“CinniBird” spravica za dekoriranje je savršen poklon za ljubitelje kave ili lijepo ukrašenih torti i kolača. Pomoću nje vrlo jednostavno i precizno možete crtati ili napisati romantičnu poruku na pjeni kave ili tacnici za desert i oduševiti svoje goste.

Pametna kutija za jaja

Ispunite pametnu kutiju “Quirky Egg Minder” sa 14 jaja i aplikacija će vas putem smartphone obavijestiti kada vam ponestane jaja, pa čak i kad im ističe rok. Iako prosto možete zaviriti u hladnjak, ovako je mnogo zabavnije, zar ne?

Pametan aparat za kavu

“Smarter” aparat za kavu možete pokrenuti putem bežičnog intereta dok ste još u krevetu. Ovaj uslužni aparat čak će i samljeti kavu.

Čuvar svježine vina

Dok neki jednu bocu vina popiju za večer, drugi je radije gustiraju polako. Aparat “EuroCave Wine Art” čuva do dvije otvorene boce vina na idealnoj temperaturi i održava svježinu i aromu vina do deset dana od otvaranja.

Kućna mikro pivovara

 Prva mikro pivovara za kuću pod nazivom “Brewie” donijet će neizmjernu radost svima koji uživaju u najpopularnijem alkoholnom piću na svijetu. Sve što je potrebno da biste sami proizvodili pivo uz pomoć ovog aparata je da stavite neophodne sastojke u odgovarajuće odjeljke, odaberete recept i pritisnuti gumb za “start”.

Aparat za prženje na zraku

Od sada možete uživati ​​u “prženoj” hrani bez kršenja dijete. “Airfryer” iz Philipsa omogućuje da hrana dobije hrskavu teksturu uz samo par kapi ulja.

Robot koji dostavlja namirnice

Suosnivači “Skypea” kreirali su pola metra visoke robote koje pokreće električna energija, dizajnirane da dostavljaju namirnice do vrata kupaca. Roboti se kreću trotoarima brzinom 6,5 kilometara na čas i mogu prenesu dvije vrećice namirnica, a njihovo kretanje kretanje se prati pomoću aplikacije na pametnom telefonu.

http://www.kucastil.rs/

NO COMMENTS