10 NAČINA DA DODATE KARAKTER U VAŠ DNEVNI BORAVAK

0
1521

 

Piše: N.L.

Vaš dnevni boravak je mjesto gdje vi “živite” u svom domu. Vaš omiljeni ukus, nijanse, teksture, grafike i šta god vas inspiriše, treba i da vas okružuje. To je ono što “karakter” predstavlja. Dodavanje karaktera u dnevni boravak, znači dodavanje svog osobnog ukusa, bez obzira na trendove.

Evo nekoliko načina na koje možete napraviti da vaš dnevni boravak odražava vaš jedinstveni karakter.

1. Bacite se na posao

Zapišite grube ideje u vašim osobnim ukusima računajući vrste namještaja, boje, teksture i sve ostalo što vas inspirira i čini da se osjećate dobro. To će biti vaš temelj, kada je u pitanju ostalih devet prijedloga. Imajte na umu da možete da kombinirate svoje ideje.

2. Promijenite kvake na vratima i šarke za vintage izgled

Promijenite ručice na vratima, ladicima, okove na namještaju ili šta god želite. Potražite na buvljacima i u antikvarnicima i ne zaboravite da ostanete vjerni konturama koje ste stvorili u prvom prijedlogu.

3. Postavite tepihe

Tepisi su fantastičan način da izvedete teksturu, uzorke i boje koje odgovaraju vašem osobnom stilu. Postoji toliko vrsta tepiha, tako da neće biti problem izabrati onaj koji vama odgovara.

4. Miješajte stilove

Ako još niste kupili namještaj za dnevni boravak, poigrajte se miješanjem stilova. Miješajte i parite komade prema vašim željama. Napravite svoju osobnu temu u prostoru.

5. Ne zaboravite na akcente

Odaberite akcent komade koji govore o vašoj osobnosti. Na stolić u dnevnom boravku, aranžirajte svoje omiljene knjige. Ako volite cvijeće, postavite ih u vazu koja odgovara obliku vašeg karaktera.

6. Koristite vaše zidove

Zidovi pričaju. Okačite na njih umjetnička djela koja održavaju svoj ukus. Budite svestrani i objesite komade koje odražavaju različite aspekte vašeg dekor stila.

7. Letvice mogu učiniti trik

Letvice su dobro sredstvo da dodate dubinu svom dnevnom boravku. Ukoliko želite letvice na plafonu, dodajte ga tamo.

8. Tapete

Tapete su postale popularne u posljednje vrijeme i odličan su način dodavanja osobnog stila u prostor.

9. DIY ideje

Ako imate neke “uradi sam ideje”, ne libite se isprobati ih u svom domu.

10. Boje

Boja, boja, boje! Boje čine čuda. Izaberite svoje omiljene boje i napravite dnevni boravak po svojoj mjeri.

NO COMMENTS