10 NAČINA KAKO NAPRAVITI SVOJ VRTIĆ U KUĆI

0
3856

Trebate inspiraciju za svoje dijete, odnosno kako urediti jednu sobu u domu za dječiju igraonu ili vrtić? Ovdje je 10 najboljih savjeta koji će vam pomoći, a piše ih dizajner interijera Megan Morton.

1. Napravite zid za slikanje preko cijelog zida. Ako jedan zid bude slobodan za šaranje, smanićete opasnost od cijela soba postane galerijski prostor.

2. U sobi nemojte koristiti više od tri boje na zidovima. Imate već puno boja na dječijim igračkama.

3. Ne dopustite djetetu da diktira izgled cijele sobe. To je kao da ste im pustili da režu vlastitu kosu! Kada su odgovorili ‘Pink’ to ne znači da obojite zid do poda! Ugraditi pink u sklopu namještaja ili u detaljima.

4. Dopustite svom dijetetu da ispolji kreativne težnje u svojoj sobi. Tako ćete saznati šta vaš mali čovijek želi i voli.

5. Niti jedno dijete ne želi vintage ili trendi detalje u sobi. Ono što bi vama bilo dobro, ne znači da je dobro i za djecu. Sobu uredite prema potrebama djece.

6. Oduprite se potrebi da stavite slatki okrugli dječiji sag na podu, pogotovo u maloj sobi. To će biti samo zamka za zavidnu prljavštinu ispod njega i vizualno smanjiti veličinu sobe.

7. Koristite police ispod kreveta da smjestite knjige koje nisu mogle stati na police.

8. Potičite urednost tako da ćete svake noći poticati dobre navike. Neka steknu naviku da svaku noć pokupe igračke.

9. Koristite stražnji dio vrata za kuke za školsku unformu, kućni ogrtač i slično.

10. Dopuštanje djetetu da odabere svjetlo je sjajan način da ih uključite u proces. Najbolje su svjetiljke na stropu.

Komentari

comments