10 STAVKI KOJE SVAKI OTAC DJEVOJČICE MORA ZNATI

0
649

Justin Riklefs je u svom blogu naveo 10 stavki koje svaki otac koji ima kćer mora znati. On zna kako je biti otac četiri kćeri i sina. Svaki dan čuje žaljenje od strane drugih muškaraca. On njih sažalijeva. Podizati čerke je jedna od najvećih privilegija koje možete dobiti. Volite ih!

1) EMOTIVNIJE SU

Ona želi osjetiti da je volite. Nije joj važno da li ćete joj nešto kupiti ili je nečemu naučiti. Najvažnija je emocija koju šaljete. Kći će vas iznevjeriti, napraviti greške i možda vam okrenuti leđa, ali nikada nemojte posumnjati u vašu ljubav. Pogledajte je u oči i recite joj da je volite. Stalno joj to pričajte.

2) IMATE UTJECAJ NA NJEN IZBOR MUŠKARACA U BUDUĆNOSTI

Strašna pomisao, ali onako kako se ponašate prema njoj utječe na osobu koju će izabrati jednog dana. Ako obavljate ulogu oca kako bi trebalo, ona će jednog dana željeti da ima tako brižnog i emotivnog muža, kao što ste vi.

3) SLUŠAJTE NJENU MUZIKU

Kada ste u kolima sa kćerkom, pustite je da odabere glazbu koja se njoj sviđa. Nije važno ako se taj izbor vama ne sviđa, nju čini sretnom.

4) ONA POSMATRA KAKO TRETIRATE NJENU MAJKU

Ovo je najvažnija stavka s popisa. Najbolja stvar koju možete učiniti za kćer, jeste to da volite njenu majku. Lako je biti fokusiran na djecu. Ali kada izgubite fokus sa vaše žene, kćeri će to osjetiti. Volite vašu ženu, vodite je na večere i pokažite djeci da je ona veći prioritet od njih.

5) NEMOJTE ODUSTAJE OD NJIH KADA MALO PORASTU

Očevi koji vode računa o njihovim djevojčicama kada uđu u tinejđerske doba, podižu njihovo samopouzdanje. Uključite se u aktivnosti svojih kćeri iako neke od njih mogu biti neugodne, kao što je prva menstruacija. Priče o momcima i depilaciji će dovesti do neraskidivu povjerenja. Nemojte nestanete kada im se emocije i tijela promjene.

6) NAUČITE JE DA RADI SKLEKOVE

Djevojčice jesu ljepši spol, ali ne moraju biti slabiji. Potaknite ih da se bave sportom. Ako fizički ojačaju, mentalno stanje će im se poboljšati. Biće emotivno jake kao što je i njihova majka. Djevojke nisu samo princeze.

7) PRAVITE USPOMENE

Provodite što više vremena s vašim djevojčicama. Slikajte se. One to cijene. Vodite ih na izlete i učite ih o prirodi. Gledajte zajedno filmove i pomozite im da izgrade okus vezan za umjetnost kinematografije. To nije skup ali popunjava emotivni dnevnik vaših malih ljepotica.

8) NAUČITE JE DA NIJE SVE SAMO ZBOG NJE

Svijet se promijeni kada shvatimo da se ne vrti sve oko nas. Naučite ih da cijene život i ljude oko sebe. Da dijele i da pomažu. Da nisu uvijek u pravu. Podsjetite je da ljepota dolazi iznutra i da fizički izgled nije najvažniji.

9) POJAVITE SE NA NJENIM PRIREDBAMA

Nije moguće biti tu svaki put, ali se potrudite da ona uoči trud koji joj pružate. Podržite je na nastupu time što ćete se pojaviti u publici i nasmijani je dočekati kada izađe na scenu. Ako se vaša djevojčica bavi sportom, dopustite joj da čuje svog oca kako navija za nju.

10) BLIZINA NIJE ISTO ŠTO I PRISUTNOST

Ovo očevi obično zaborave. Isključite telefon kada dođete s posla. Ili ga stavite u drugu sobu. Vaša kći ne mari za vaš mejl ili utakmicu koju gledate. Ona cijeni vrijeme koje joj posvetite. Igrajte se s njom. Zabavite se.

zena.blic.rs

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY