ČARI ČUPAVOG TEPIHA U ENTERIJERU

0
1642

Iako su donedavno bili potpuno demode, u posljednjih nekoliko godina sve veći broj savremenih domova ima u makar jednoj prostoriji čupavi tepih po kom je izuzetno zadovoljstvo hodati, sjediti, pa i ležati. Bilo da ste planirali da unesete neku novinu u vašu dnevnu ili spavaću sobu, nećete pogriješiti ako se opredjelite za čupavi tepih.

Ovi tepisi su prije pojave tepisona i običnih „kratkodlakih“ tepiha bili veliki hit polovinom pedesetih i krajem šezdesetih godina prošlog vijeka. Gotovo da niste mogli da uđete u kuću u kojoj nije bilo ovakvih tepiha u svim bojama i nijansama od prestižne bijele, preko svih nijansi krem, sive i bež do jarkih boja poput crvene, zelene i plave.

Iako možda djeluju kao teški za održavanje, treba naglasiti da su napravljeni od antistatičkih vlakana, zbog kojih su izuzetno zahvalni za održavanje. Usisavanje čupavih tepiha vam neće predstavljati veći problem, a valjalo bi ih takođe i povremeno istresti. Zadiviće vas efekat koji se na čupavim tepisima postiže jednostavnim usisavanjem, jer njegova vlakna kao da ožive prilikom istog i poprime svjetliju boju.

Danas se izrađuju čupavi tepisi sa antialergijskim i antibakterijskim svojstvima što znači da u njihovim čarima mogu uživati podjednako i djeca i osobe sklone alergijama. Vašoj djeci će biti zadovoljstvo da se igraju na njima, a nerijetko će vam posmatrajući ih kako uživaju, doći da se opružite kraj njh na vašem fantastičnom čupavom tepihu.

Belgijski tepisi „Shaggy“ spadaju među najkvalitetnije čupave tepihe, vrlo su mekani i nježni na dodir. Ukoliko budete hodali bosi po njima, imaćete osjećaj da stopalima dodirujete oblake. Pored svih navedenih karakteristika, idealni su kao dekoracija svakog modernog doma. Bilo da u stanu ili kući imate svjetliji ili tamniji namještaj biće vam vrlo jednostavno da isti uklopite sa čupavim tepisima koji se rade u širokoj paleti boja.

Takođe, ovi tepisi će vam dobro doći kao inspiracija za odabir jastuka, zavesa i drugih ukrasnih predmeta u vašoj spavaćoj ili dnevnoj sobi. Bilo da preferirate jednobojni ili šareni čupavi tepih, nikako ga nemojte podvlačiti pod garniture, trosede ili dvosede, jer ćete time prekriti njihovu draž.

mojenterijer.rs

NO COMMENTS