TRODIMENZIONALNE KERAMIČKE PLOČICE S MOTIVOM MANHATTANA

0
350

Ako ne možemo živjeti na Manhattanu, barem možemo da ga stavimo na zid. Naime, arhitektonske tvrtke  AJSNY i TO + WN design došle su na zajedničku ideju na naprave dekorativne keramičke pločice s motivima najpoželjnijeg dijela New Yorka. Svaka pločica može biti detalj za sebe, ali prava stvar dobiva se tek kada pravilno složite komplet pločica čime ćete dobiji svoj ​​mikro Manhattan.

3D mikro Manhattan 01

Dizajneri su prvobitno detaljno skenirali kartu Manhattana sa svim objektima i prepoznatljivim građevinama, i zatim krenuli u 3D ispis minijature ovog dijela grada u omjeru od 1: 5000.

3D mikro Manhattan 02

Prvobitno je predviđeno da pločice služe kao dekorativni element komercijalnih objekata, ali je ubrzo uočen komercijani potencijal.

3D mikro Manhattan 03

Čitava kolekcija od 200 individualnih pločica, koje zajedno čine cjelokupan prikaz Manhattana, može se, za sada, poručiti na Kickstarter . Maloprodajna cijena svake pločice od 15 × 15 centimetara je 114,65 $, dok je cijena čitavog seta 20.000 $

3D mikro Manhattan 04

Nakon Manhattana, planira se i širenje projekta na ostale dijelove New Yorka, kao i drugih gradova u svijetu.

3D mikro Manhattan 05

U korist promocije ide i pomalo bizarna činjenica da ovako predstavljen grad podsjeća na njegov izgled koji je uvjetovala nedavna snježna mećava koja je zahvatila New York.

3D mikro Manhattan 06

http://www.gradnja.rs/

NO COMMENTS