Moguće da vam se u proteklih nekoliko dana dogodilo da patite od nesanice. Iako je to povezano s mjesečevim mijenama, koje prođu za nekoliko dana, ima ljudi koji češće pate od nesanice. Za to imamo rješenje, preciznije njih pet – biljaka koje možete držati u sobi, a koje vam mogu pomoći da bolje spavate.

Aloe Vera – osim što pomaže u zacjeljivanju različitih rana, ova biljka najbolja je u uklanjanju potencijalno opasnih kemikalija iz zraka, poput formaldehida. Tijekom noći ispušta kisik, što nije baš uobičajeno za biljke, a ima i pozitivan učinak na imunitet.

Areca palma  – ova biljka pročišćava zrak, uklanja toksine i ugljični dioksid. Osim toga, ispušta vlagu u zrak, što je posebno korisno tijekom zimskih mjeseci, kad grijanje isuši zrak u stanu.

Boston paprat – biljka bogata esencijalnim uljima, flavonoidima i drugim korisnim supstancama. Upravo iz toga razloga ova je biljka izvrstan regulator živčanoga sustava i olakšava podnošenje stresa.

Fikus benjamin – ovo je najbolja biljka za pročišćavanje zraka. Uklanja više od 70 posto benzena, amonijaka, toulena i drugih nečistoća koje mogu emitirati sintetički materijali loše kvalitete poput linoleuma ili kartona. Osim što zrak oslobađa navedenih štetnih tvari, uklanja i gotovo polovinu postojećih mikroba. Poboljšat će kvalitetu vašega sna, a pritom i jako lijepo izgleda u sobi.

Sanseverija (svekrvin jezik) – ova je biljka dobra za dišni i imunološki sustav. Pomaže smanjenju glavobolja i visokoga krvog tlaka. Baš kao i aloe vera, i ova biljka tijekom noći uklanja ugljični dioksid i ispušta kisik.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj