Svi želimo da nam domovi izgledaju kao milijun dolara, međutim, često se događa da se naše želje sudaraju s našom financijskom situacijom, prenosi Yumama.com.

Ukoliko niste u prilici da angažirate dizajnera, svoj ​​životni prostor možete urediti sami, Internet je prepun zanimljivih ideja i korisnih savjeta na tu temu. Izdvojili smo za vas nekoliko trikova kojima možete postići glamurozni efekt.

Tepih u jarkim bojama

Ukoliko je namještaj u neutralnim nijansama, najbolje je da detaljima razbiti monotoniju. Tepih jarkih boja savršen je način da uljepšate sobu.

Krzneni prekrivač

Ukoliko malim komadom krzna prekrijete stolice ili komodu, unijećete glamur u svoju sobu i učiniti da ona izgleda jedinstveno.

Iluzija većeg prostora

Dvije ogledala – jedno naspram drugog – napraviće magiju i učiniti da vaša dnevna soba izgleda ljepše i prostranije. Ukoliko želite malo glamuroznije detalje, brončanim ili zlatnim sprejom možete poprskati ruba ogledala.

Glamurozni jastučići

Raskošni detalji, poput jastučića, su vrlo efektni, ai ne predstavljaju veliki udar na kućni budžet . Ukoliko ste vješti, možete ih i sami sašiti, izbor materijal je stvarno veliki.

Duge zavjese

Malo što može trenutno uljepša prostor kao raskošne zavjese. Najbolje je da dezen bude u nježnim tonovima kako biste postigli spektakularan izgled.

Namještaj boje zlata

Luksuzni efekt možete postići tako da dijelove svog namještaja poprskati zlatnim sprejom ili ofarbati u brončano-zlatnu boju.

Stolica ili svjetiljka modernog dizajna

Da bi vaš dom izgledao raskošno i moderno, dovoljno je da samo pojedini komadi namještaja budu posebni. Lampa ili stolica avangradnog izgleda su pravi izbor!

 http://stil.kurir.rs/

Komentari

comments

Ambyenta namještaj