Pod kodnim nazivom Almman Waterfront Ukrina Resort, investicijska tvrtka iz Dubaia, Almman International Investments Ltd, udruženim sredstvima s ulagačima iz Kuvajta, ulaže u tržište nekretnina u Bosni i Hercegovini.

U derventskoj mjesnoj zajednici Miškovci ovi partneri planiraju izgradnju luksuznog resorta na obalama rijeke Ukrine.

Na površini od preko 16 hektara niknut će 420 luksuznih apartmana, 80 vila, restorani, beach klub, spa i fitness centar, i vodeni park.

arapi_naselje_grad_miskovci_ukrine

“Ovakva ulaganja su od velikog značaja za ovu regiju Bosne i Hercegovine i zasigurno će povećati vrijednost lokacije. Kvalitet i obim ovog projekta učvrstit će poziciju Dervente kao destinacije za investicijska ulaganja i privući brojne investitore iz regije”, navodi se u saopćenju grupacije.

Projekt je trenutno u ranoj fazi planiranja. Do kraja 2017, tvrtka Almman International Investments Ltd. s kuvajtskim investitorima, planira kupovinu potrebnog zemljišta u naselju Miškovci, na potezu između magistralnog puta i rijeke Ukrine.

Po završetku radova, Almman Waterfront Ukrina Resort donosit će priliv od ca. 200 miliona dolara godišnje za grad Derventu i Republiku Srpsku, a bit će najveći poslodavac u regiji sa 2.000 stalnih radnih mjesta.

PRIKAŽI
SAKRIJ