BAUMIT VIZUELNI TRETMAN: DA VAŠA KUĆA BUDE KAO NOVA

0
125

Sa Baumit Vizuelnim tretmanom, vaša kuća će ponovo izgledati nova dugi niz godina. Baumit nudi, u nekoliko koraka, savršeno renoviranje vaše fasade. Bez obzira da li kuća ima termičku fasadu ili ne, Baumit Vizuelni tretman nudi najbolja i najjednostavnija rješenja.

Priprema

Prije nego što počnete, analizirajte vašu fasadu da bi sanaciju izveli napravi način.

Površina mora biti čvrsta, suha i bez prašine. Staru kredastu površinu fasade možete učvrstiti sa Baumit PutzFestiger, a alge i gljivice ukloniti pomoću Baumit SanierLösung.

3 koraka do novog lica

Ako nema pukotina tretman će biti lagan – Baumit izvanredna fasadna boja će biti dovoljna.

Ako vaša fasada ima pukotine, izmjerite ih.

Pukotine do 0,5 mm popunite sa Baumit FillPrimer i nakon toga, za savršen izgled, potrebna je samo Baumit fasadna boja.

Za fasade sa pukotinama preko 0,5 mm Baumit vam nudi dva jednostavna rješenja.

Ako je vašoj fasadi potrebno samo malo osvježenja, jer nema pukotina i oštećenja, postupak je jednostavan i brz. Samo osvježite lice vaše fasade visokokvalitetnom Nanopor ili bilo kojom drugom fasadnom bojom iz Baumit asortimana.

  1. Male pukotine – Lagano renoviranje

Pukotine na vašoj fasadi, koje su manje od 0,5 mm, treba popuniti sa Baumit FillPrimer, prije nego što se nanese Baumit fasadna boja. Ovaj specijalni mikroarmirani premaz će u potpunosti ispuniti i prekriti pukotine. Nakon toga, fasadu obojite visoko kvalitetnom Nanopor bojom. Konačan rezultat će zadovoljiti vaša očekivanja.

  1. Veće pukotine – Savršena obnova sa Baumit MultiContact MC 55W

Ako su pukotine na vašoj fasadi veće od 0,5 mm, potreban je poseban tretman koji će garantirati dugotrajnu sigurnost i ljepotu. Baumit MultiContact MC 55W je inovativna i pristupačna bijela masa za renoviranje i saniranje.

U sistemu sa Baumit StarTex armaturnom mrežicom, vašoj fasadi dati će savršenu čvrtoću i fleksibilnost. Baumit MultiContact MC 55W možete strukturirati i obojiti sa bilo kojom Baumit fasadnom bojom.

Ako želite kraljevski tretman za vašu fasadu, na Baumit MultContact MC 55W (alternativno: Baumit StarContact W) u sistemu sa armaturnom mrežicom primjenite bilo koji od Baumit završnih dekorativnih maltera slojeva: Baumit Nanopor Top, SilikonTop, SilikatTop, …

Uz ovo rješenje vaša fasada je zaštićena i otporna na većinu mehaničkih i atmosferskih utjecaja za mnogo, mnogo godina.

Baumit Life

Prilikom odabira nijanse boje za svoju kuću, možete izabrati iz najopsežnije palete boja u Evropi – 888 Baumit Life boja. Fasada vaše kuće će ostati lijepa i čista dugo, sa originalnim i modernim izgledom, zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti proizvoda Baumit. Dugoročno, nećete imati bilo kakve brige i dodatnih troškova.

Više informacija o kompaniji Baumit pogledajte ovdje: http://www.baumit.ba/upload/startpage/BigLife_Faecher_red.jpg

 

Komentari

comments