Rijetko se može vidjeti ravnoteža stilova, tekstura, materijala i boja, tako lijepa kao u ovom stanu…

Smještena u Trastevere, u Rimu, Italija, ova garsonjera je vrlo intrigantna i vrlo moderna. To je projekt studija Archifacturing, i završena je 2011.

Arhitekti su odabrali koristiti kombinaciju modernih i tradicionalnih elemenata u cilju postizanja umirujućeg, ali i vizualno zanimljivog dizajna i dekora za stan.

Garsonjera ima ukupno 38 kvadratnih metara, ali se čini da je mnogo prostranija. Dizajneri Sara Cimarelli i Giorgio Opolka pronašli su način da u potpunosti iskoriste raspoloživi prostor.

Kao što možete vidjeti, tu je vrlo lijep i kontinuirani raspored i sobe izgledaju kao da komuniciraju. Istovremeno, prostori su dobro razgraničeni.

Namještaj u stanu je dizajniran po mjeri za projekt i omogućava nekoliko funkcija u istom prostoru. Dnevna i spavaća soba nalaze se na različitim nivoima i na taj način su bolje odvojene.

Upadljiva kombinacija stilova je možda najvidljivija u kuhinji gdje glatki i minimalistički moderni elementi koegzistiraju sa grubim, nedovršenim elementima. Drvene grede na plafonu i kamenim zidovima ističu se bez narušavanja harmonije.

dizajdoma.hr

Komentari

comments

Ambyenta namještaj