BROJEVI NA KUĆI NE MORAJU BITI DOSADNI: BUDITE KREATIVNI

0
2533

Ne sviđa vam se da na vašoj kući stoji običan broj. Nema razloga da ga prihvatimo, kada ima toliko puno inovativnih mogućnosti. Od jedinstvenih tehnika i materijala (kao što su neonsko osvjetljenje, laserski obrađen čelik, obrađeni beton) do vještog postavljanja (na visećim reklamama pabova, na garažama).

Ovih 10 primera sa Houzz-a će vam pokazati kako i kućanski brojevi mogu biti kreativno urađeni. Pogledajte da li neka od ideja odgovara vašoj sopstvenoj kući.

1. Natpis. Na jednoj savremenoj kući, ovakva jedna tabla sa adresom može da bude impresivna. Niko neće imati problema da nađe vašu kuću sa ovakvom tablom u vašem prednjem dvorištu.

BROJEVI

2. Na garaži. Ako je vasa garaža ono sto prvo pada u oko posjetiocu, iskoristite to. Postavite broj kuće ili adresu kao što je ova upravo na vašu garažu. Dizajneri koji su izmajstorisali ovu adresu koristili su drvo za brodogradnju, koje može da izdrži ove elemente.

BROJEVI2

3. Vrata obrađena laserom. Ova kučna adresa je laserom urezana u zahrđala čelična vrata. Savršena je za urbanu zgradu. (Samo budite sigurni da osoblje hitne pomoći može da je vidi.)

BROJEVI3

4. Neonski sjaj. Ovi kućni brojevi su napravljeni od neonskih cijevi. Sa brojevima koji su osvjetljeni iznutra, noćni posjetioci neće imati problema da nađu put do vaše kuće.

BROJEVI4

5. Viseći položaj. Kao moderna verzija reklame na Ye Old Pub-u, ovo će izmamiti kompliment za uobičajeni broj na prednjoj strani kuće. Sa svjetlom pozadinom, postavljen sa bočne strane kuće, viseći znak sa adresom kao ovaj lako je uočljiv čak i sa ulice.

BROJEVI5

6. Utisnut u beton. Ako imate nekih betonskih elemenata oko vašeg doma, razmotrite ideju da broj kuće utisnete u taj beton. Ovakvi brojevi na kućama su široki, ali pošto su utisnuti u beton, dojam je u cjelini prefinjen.

BROJEVI6

7. Uvećani brojevi. Ako vam je broj na kući jednocifren ili dvocifren, male cifre se mogu izgubiti na fasadi. Uvećajte ih za 20 cm. Koristite jak kontrast za bolju vidljivost, kao sto su tamni brojevi na svjetloj fasadi.

BROJEVI7

8. Urezano staklo. Ako imate lijepa ali ravna staklena vrata, prepravite ih sa urezanim brojem. Uokvirujući broj, kao što je ovdje pokazano, odličan je način da još više istaknete broj.

BROJEVI8

9. Neobičan i naslikan. Ako želite nešto sasvim drugačije, unajmite slikara da vam naslika broj direktno na nešto karakteristično ispred vaše kuće ili na verandi. Broj ove kuće je nasllikan na cisterni sa kišnicom , a vi možete odabrati da to bude ograda, skulptura ili neki znak.

BROJEVI9

10. Dupla adresa na ćošku parcele. Ako posjetioci mogu prići sa jedne ili druge strane kuće, zašto biste izabrali samo jednu za kućni broj. Napravite karakterističan izgled pejzaža, kao što je ovaj, i možete postaviti adresu na obje strane.

BROJEVI10

Recite nam: Koji od ovih brojeva su vaši omiljeni? Da li biste isprobali jednu od ovih ideja na vašem domu?

Komentari

comments