Piše: A.Š.

Ovih dana društvene mreže preplavili su tagovi #kamarija #pointofview i fotografije ovog predivnog mjesta sa pogledom na Sarajevo, te romantičnom verandom kao iz američkih filmova. Pažnju su nam također privukli enterijer u staklu i bijeli namještaj, pa smo riješili da istražimo o čemu se tu radi.

 

Kamarija- Point of view je novi kafić u Sarajevu otvoren sredinom ljeta. Na pet minuta od Baščaršije, na brdašcu sa idealnim pogledom, okružen prirodnim hladom, idealan je za kratki bijeg od grada. Uz svježe cijeđene sokove, poslastice, a uskoro i doručak, možete uživati u u pogledu na grad u prirodnom okruženju. I naravno, snimiti koju fotku za Instagram 🙂

“Cijeli enterijer je u bijeloj boji i napravljen od drveta, kako bi se uklopio sa okolinom. Naš ambijent, osim najboljeg ugla za gledanje grada, ukrašava zeleni okoliš, to jest drveće koje smo ukomponovali u terase“, kažu za Decor In iz Caffea Kamarija- Point of view.

Ovaj predivni kafić se nalazi u ulici Pod Bedemom bb, a ako idete od Baščaršije, krenite prema Žutoj tabiji, te nastavite desno prema Kasarni Jajce. E 20-tak metara ispod zidina Kasarne je smješten kafić sa jednim od najboljih pogleda u gradu.

“Prednji dio divanhane (predsoblja u prvom katu) malo se podigne od ostalog dijela i na izvan iznese, a obično svede se ili na polukrug ili na više ćošeta (uglova). Ovaj izbačeni dio kamarije sastoji se sve od samih prozora, zastrtih dakako mušepcima. Ovdje se ljeti najmilije zadržava kućna čeljad, tu se ruča, večera i kava pije, a tu se i poznatiji gosti primaju. Prozori su tako udešeni, da se mogu lako dići i spustiti, pa je ovo najsvjetliji i najzračniji prostor.” – citat iz knjige Vejsila Ćurčića, a otud i ime Kamarija <3.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj