DESET RESTORANA SA NAJLJEPŠIM POGLEDOM NA SVIJETU

0
2048

Vrhunska usluga, prijatna atmosfera i pogled koji ostavlja bez daha. Stoga ne čudi što se boravak u restoranima koje vam danas predstavljamo praktično poistovećuju sa turističkim atrakcijama. Pogledajte kako izgledaju restorani sa najboljim pogledom na svijetu.

1. Marina Bay, Singapur

Ovaj restoran je otvoren 2010. godine, a kada pogledate samo djelić atmosfere sada već jednog od najpoznatijih restorana na svijetu biće vam jasno zašto je u rekordnom roku dospio na vrh svih svjetskih rang lista. Izgradnja objekta u kojem se nalazi koštala je više od 8 milijardi dolara, a ambijent restorana, kvalitet kuhinje i užitak u pogledu koji se sa njega pruža jednostavno ostavljaju bez daha.

2. Sirocco, Bangkok

Jedan od simbola Tajvana je upravo ovaj restoran koji se nalazi na 63. spratu zgrade Dome u Bangkoku. Ovo je najviši restoran na otvorenom na svijetu i jedno je od najtraženijih mesta u Bangkoku. Nadaleko je poznat po odličnoj kuhinji i prelijepom pogledu i po pravilu je na samom vrhu rang lista najboljih restorana svijeta.

3. Stratosphere, Las Vegas

Restoran “Stratosfera” nalazi se na početku “Strip” ulice i svojim gostima pruža fenomenalan pogled na “grad grijehova”. Nalazi se u istoimenom hotelu koji je često bio domaćin brojnim poznatim događajima, a ujedno je i jedan od najpoznatijih tornjeva u cijeloj Americi.

4. Restoran 360, Toronto

Jedini restoran iz Kanade na ovoj listi je “360 Restoran” koji se nalazi u Torontu. Kanadska kuhinja dominira jelovnikom, a restoran je posebno prepoznatljiv po velikom izboru najkvalitetnijih vina, pa u ponudi ima više od 400 različitih vrsta.  Naziv je dobio zbog prepoznatljivog oblika jedne od najpoznatijih zgrada u ovom gradu, a prema ocjenama posjetilaca turistička atrakcija Kanade u potunosti ispunjava sva očekivanja, baš kao i gostoprimljivo osoblje koje zaslužuje najbolje ocjene.

5. La Costanera, Montara (Kalifornija)

Ovaj restoran je smješten u Montari, u Kaliforniji. U pitanju je peruanski restoran i najčešći je izbor tamošnjih parova za Dan zaljubljnih. Za ljubitelje peruanske hrane, pripremljen je veliki izbor jela, a prelijep pogled na Pacifički okean upotpunjuje doživalj.

6. Grand Hayatt, Kairo

Najpoznatiji restoran u glavnom gradu Egipta na meti je svakog turiste sa malo dubljim džepom koji posjeti ovaj grad. Restoran je smješten na različitim novoima istoimenog hotela. Dok gosti uživaju u nekom od ukusnih jela ovog restorana, prelijepi objekat se okreće za 360 stepeni, a za to vrijeme mogu da uživaju u pogledu na rijeku Nil, piramide, ali i cjelokupni grad Kairo.

7. Tsara Komba Lodge, Madagaskar

 Restoran “Tsara Komba Lodge” izgrađen je na brdu u popularnom „Zalivu lemura“. Gosti mogu uživati u prekrasnom panoramskom pogledu i svježoj hrani koja je prepoznatljivo obilježje ovog restorana.

 8. Le Jules Verne, Pariz

Na drugom spratu Ajfelovog tornja nalazi se restoran “Le Jules Verne” sa koga se pruža prelijepa gradska panorama. Ovo je jedan od najskupljih restorana u glavnom gradu Francuske, a nalazi se i među najskupljim u cijelom svijetu, pa su najčešći gosti zvijezde šou biznisa, sportisti i uspješni biznismeni.

 9. Sierra Mar, Big Sur (Kalifornija)

Spektakularan restoran na litici sa prelijepim pogledom na okean jedan je od najomiljenijih restorana u Kaliforniji. U pitanju je gurmanski restoran s panoramskim pogledom koji se nalazi u  planinskom priobalnom području “Big Sur”, poznatom po zanosnim zalascima Sunca.

10. Al Mahara Burj Al Arab, Dubai

Ovaj luksuzni restoran pruža pogled na podvodni svijet iz svih svojih dijelova, dok hranu priprema kuvar sa “Michelin” zvezdama, pa ne čudi što je meni sastavljen od najukusnijih svjetskih jela baziranim na plodovima mora. Ulazak u luksuzni restoran Al Mahara Burj Al Arab u Egiptu nije dozvoljen posetiocima u sportskoj garderoberi, za sve goste propisana je obavezna polusvečana odjeća.

 kucastil.rs

Komentari

comments