DJEČJI SAN: KUĆA SA STAZOM ZA SANJKANJE

0
813

Pogledajte kako izgleda kuća zvana Pulkabacken – što na švedskom znači brdo za sanjkanje.

Arhitektonski biro  Streetmonkey osmislio je dvospratnu kuću od oko 200 kvadrata u Švedskoj koju će obožavati sva komšijska djeca. Naime, krov kuće prati brdoviti teren i to tako da je od njega napravljena jedna strma staza za sanjkanje.

“Primarna funkcija krova je da kamuflira kuću, odnosno da je stopi s prirodom i odvoji od obližnjih objekata. Međutim, tijekom zime krov postaje odlična padina za sanjkanje”, kaže arhitekt Cage Copher.

Krov je funkcionalan i preko ljeta i preko zime. Tijekom ljetnih mjeseci krov je pokriven travom što utječe na ugodniju klimu u prostorijama ispod. A kada padne prvi snijeg, krov postaje pravi magnet za svu djecu sa saonicama.

Investitori su željeli kuću u kojoj će moći ugoste familije i susjedstvo. Stoga je na katu osmišljena velika dnevna soba s kuhinjom i blagovaonicom koja može primiti veliki broj ljudi. I stepenište je napravljeno dovoljno široko da primi nalet svih djece.

Spavaće sobe smještene su, neobičajeno, u prizemlje ali to je u ovom slučaju logično rješenje jer će tu svakako biti znatno mirnije nego na katu.

 

Komentari

comments