DROBILICA – NEZAOBILAZNI ELEMENT BROJNIH KUHINJA DILJEM SVIJETA

0
2065

Kuhinjski uređaji uveliko nam olakšavaju svakodnevni život i boravak u tom prostoru. Kuhinjska drobilica već je dugi niz godina nezaobilazni element brojnih kuhinja diljem svijeta.

Perući svakodnevno posuđe u sudoperu, htjeli mi to ili ne, velike količine masnoće i manjih otpadaka hrane i drugih tvari ulaze u odvod i talože se u njemu. S vremenom dolazi do začepljenja i onda nastaju problemi. Da bi se to izbjeglo, jednostavno ugradite drobilicu u vaš sudoper i otpaci i ostaci hrane zdrobit će se na sitne komadiće koji će trenutno otići iz vaše kuhinje. To znači: manje nereda, manje prljavštine, manje vremena provedenog čisteći. Ostaci od hrane odlaze ne samo iz vaše kuhinje i doma, nego i iz vašeg susjedstva. Nema više truljenja, i neugodnih mirisa iz vreća za smeće, nema nereda koji privlači pse, mačke i kukce i potencijalni je izvor zaraze. Više od 70% otpadaka u kuhinji čini organski otpad od hrane. Zamislite da ga u potpunosti možete ukloniti s pripremom jela ili pranjem posuđa.

Kako se ugrađuje drobilica?

Drobilica se jednostavo ugrađuje u sudoper, bez obzira da li vam je kuhinja klasična ili moderna, velika ili mala. Začudit ćete se kako je jednostavno i lako ugraditi drobilicu u sudoper. Ugradnja je jednostavna i brza i u novom i već postojećem sudoperu. Drobilica se može ugraditi u svaki sudoper. Promjer slivnika sudopera mora biti 90 mm, što je standard kod novih sudopera. Ako se drobilica ugrađuje u stariji model sudopera, ovlašteni serviser će, prilikom montaže, prilagoditi vaš slivnik drobilici.

Šta se sve može mljeti?

Drobilica uspješno melje sve otpatke od hrane (sirove i kuhane), kao što su manje kosti (pileće, riblje), povrće, voće, riba, meso, ljuske jajeta i još mnogo toga. Preporučuje se izbjegavati mljevenje velikih količina izrazito vlaknastih tvari odjednom. Nije moguće mljeti ambalažu i sličan anorganski otpad. Rad sa drobilicom je jednostavan, uz mljevenje, potrebno je uvijek osigurati da curi mlaz hladne vode koja će isprati i potisnuti samljevenu masu dalje u slivnik. Ovaj uređaj iako ima “strašno” ime, u potpunosti je bezopasan, nema čak ni noževa ili oštrica, a sve drobilice su proizvedene u skladu sa rigoroznim standardima zaštite od strujnog udara i ozlijeda koji se primjenjuju na sve kućanske aparate.

Održavanje

Što se tiče održavanja i eventualnih kvarova, moramo napomenuti da su kvarovi izrazito rijetki. Kvari se tek 0,02 % drobilica. Ukoliko do kvara ipak dođe, sudoper se može normalno koristiti. Svakodnevna uporaba sudopera se ne mijenja s ugradnjom drobilice. Sudoper se može normalno koristiti i kada drobilica nije uključena, a nije potrebno nikakvo održavanje. Drobilica jednostavno postaje dio vašeg sudopera.

 

(uredisvojdom)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY