FENG SHUI BOJE U INTERIJERU

0
1597

Vjerojatno ste upoznati s Feng Shui i znate da je to i umjetnost i znanost, razvijena u starim vremenima u Kini. “Feng” znači vjetar i “shui” znači voda.

Feng Shui daje savjete za balansiranje energije u nekom prostoru, bio on veliki ili mali, u cilju postizanja dobrog zdravlja, sreće i životne energije, kao i Chi energije. Postoje mnogi aspekti koji dolaze do izražaja u dizajniranju prostora prema Feng Shui principima.

Boja igra vrlo značajnu ulogu u interijeru. U stvari, svaka boja je izraz jednog od pet elemenata Feng Shuija: vatra, zemlja, metal, voda i drvo.

Boja se koristi u određenim područjima kuće s ciljem da se dovede pozitivna Chi energija i postigne harmonija. Cilj je povećati svoju energiju i poticati zdravlje i blagostanje. Zvuči prilično dobro, zar ne?

Feng Shui element: VATRA

Vatra predstavlja veliku energiju i strast – podržava životnu energiju. Uključivanje uravnoteženih elementa u vašem prostoru donijet će aktivnost i podršku energiji u vašem životu i karijeri. Vjeruje se da je element vatra snažno povezan s ljubavlju i seksualnom energijom.

Vatrene boje su: crvena, narančasta, žuta, ljubičasta i ružičasta.

Vatreni elementi preuzimaju glavnu ulogu u bilo kojem prostoru. Koristite ih strateški i štedljivo za okrepljujući, izbalansiran efekt.

Feng Shui element: ZEMLJA

Zemlja predstavlja stabilnost i prehranu – kao majka Zemlja. Uključujući elemente zemlje u vašem prostoru, pomoći će pri unošenju mira, stabilnosti i zaštit u vašem domu. Vjeruje se da element Zemlja igra važnu ulogu u održavanju nade, zdravlja i unutarnje ravnoteže, kao i podizanje mentalne aktivnosti.

Zemljane boje su: bež , pijesak tonovi i svjetlo žuta.

Odaberite meke, neutralne boje pijeska za velike komade namještaja. Ovo će uspostaviti element Zemlje u vaš prostor bez obzira što se događa na drugim mjestima u sobi. Element Zemlja u Feng Shuiju stvara umirujuću i opuštenu atmosferu, savršenu za odmor na kraju svakog dana.

Feng Shui element: METAL

Metal predstavlja čistoću i preciznost. Uključivanje energičnih metalnih elemenata u vašem prostoru olakšat ćete učinkovitost, fokus, i preciznost, zajedno s jakim osjećajem jasnoće. Metalni element također pomaže eliminiranju ili izbjegavanju smetnje, a istovremeno podržava mirnu, umirujuću Chi energiju.

Metal boje su: metalik siva i bijela.

Feng Shui element: VODA

Voda predstavlja lakoću, izobilje i unutarnji rad. Uključujući element vode u vašem prostoru rezultirat će pozitivnom energijom, mirnim, čistim i svježim osjećajem u prostoru. Omogućava nam sposobnost koncentracije, razmišljanja i stvaranja. Element vode također predstavlja obilje (drevni simbol) i bogatstvo. Vodene boje su plava i crna. Ne morate obojite cijeli svoj dnevni boravak u plavo i koristiti namještaj u crnoj boji možete ugradili vodene elemente u prostoru.

Manje je više, kada je u pitanju Feng Shui.

Feng Shui element DRVO

Drvo predstavlja rast i vitalnost. Uključivanje ljekovitih vrsta drveta u vašem prostoru donijet će živost i vitalnost, zdravlje i rast, kao i odlučnost i akciju. Element drvo, uključuje i uporabu biljaka, također motivira unutarnje promjene i pospješuje bogatstvo i prosperitet.

Drvene boje su smeđa i zelena.

Zapamtite da drvo ne mora biti teško i tamno, možete koristiti svjetlo drvo kako bi stvorili prozračan, moderan, osvježavajući ambijent sa Feng Shui elementima.

dizajndoma.hr

Komentari

comments