FENG SHUI & TRADICIONALNO UNUTARNJE UREĐENJE

0
282

RASPORED PROSTORIJA U KUĆI

Prezentacija i usporedna analiza:
Ivan Filipović – dipl. ing. arh.
Sandra Drinčić – dipl. Feng Shui stručnjak

 ULAZ:

Ulaz

Arhitektura
Nasuprot postavljanje ulaza i izlaza u kuću s aspekta komfora nikada nije bio dobar izbor i izbjegavala je u praksi. Najjednostavniji razlog za ovo nalaženo je u nastanku ” propuha ”, odnosno nepovoljnog strujanja zraka kroz kuću.

Feng Shui
Vrlo važan aspekt kretanja energije kroz kuću, osim zdravlja, predstavlja i novac. Ako se ulazna vrata nalaze naspram izlaznih, tada će novčana sredstva koja uđu u taj dom iz istog i da “izađu”, bez duljeg zadržavanja.

HODNIK:

hodnik

Arhitektura
Ulazna partija je prvi dio s kojim se susrećemo kada u ulazimo u kuću. Ona je “ogledalo” kuće, odnosno prvi dojam posjetitelja o ukućanima. Stoga je važno da bude pregledna i uredna.
Pozicija ogledala u ulaznom holu nije povoljna zbog namjene samog ogledala kao elementa koji zahtijeva zadržavanje, a hodnik je prolazni i prometni dio kuće.

Feng Shui
Ulazni hodnik, kao dio “dobrodošlice” gostu i energiji, treba biti dobro osvijetljen i bez vidljivih cipela poredanih pored ulaza, jer iste donose bolest ukućanima. Ogledalo ni u kom slučaju nije poželjno, jer svojim odrazom “vraća” sve ono što je ušlo u ovaj dom.

SPAVAĆA SOBA:

Ulaz u spavaću sobu:

Spavaća soba

Arhitektura
Bočna pozicija vrata u odnosu na krevet u spavaćoj sobi, samim tim što omogućuje najbolji pregled ulaska u spavaću sobu, pruža i najveću mogućnost za odmor. Pozicija ulaznih vrata iza ili naspram kreveta dovodi do nepreglednosti, odnosno osjećaja uznemirenosti osobe koja spava.

Feng Shui
Krevet naspram ulaznih vrata spavača može odvesti u loše zdravstveno stanje. Od pozicije kreveta u odnosu na ulazna vrata u sobu ovisi i prijam Qi energije koja ulazi u ovaj veoma bitan dio doma.

Ljudska aura se odmara i obnavlja tjedna sna. Ključno je da osoba ne bude pozicionirana na tjedna zračenja i da raspored namještaja u spavaćoj sobi osigurava dobar protok energije radi zdravlja i dobrih partnerskih odnosa.

POZICIJA PROZORA U SPAVAĆOJ SOBI:

Pozicija prozora u spavaćoj sobi

Arhitektura
Kao i u bilo kojoj prostoriji i kod pozicioniranja kreveta u spavaćoj sobi je potrebno voditi računa o izbjegavanju negativnog utjecaja strujanja zraka, odnosno ” propuha ”. Samo pozicioniranje kreveta uz neki od zidova onemogućava dobar pristup krevetu. Naročito je nepovoljno postavljanje kreveta ispod ili uz prozor, jer se time dodatno narušava komfor i intima spavaće sobe.

Feng Shui
Ukoliko je krevet jednom stranom pozicioniran tik do zida, partner koji spava s “vanjske” strane će dominirati vezom ili brakom. Također, ako je krevet pozicioniran tik pored prozora, tada spavanje na istom može izazvati mnogobrojne zdravstvene probleme (ovisno o tome gdje se, u odnosu na tijelo spavača, nalazi prozor).

Komentari

comments