Pored toga što svakodnevne obveze pojedinca i individualne preferencije diktiraju izbor kada je riječ o odlučivanju između kuće i stana, nekoliko osnovnih, univerzalnih parametara treba uzeti u obzir prilikom takve odluke …

  1. Održavanje

Stan: Život u stanu ne podrazumijeva veliku predanost kada je u pitanju održavanje vašeg stambenog prostora.

Svoj stan veoma lako, brzo i povoljno možete održavati čistim i urednim. Međutim, stanovanje u zgradi zahtijeva suradnju s ostalim stanarima i podrazumijeva obzir prema drugim stanovnicima zgrade u kojoj se stan nalazi.

Kuća: Održavanje kuće zahtijeva više vremenskog angažmana, posebno kada je riječ o uređenju vrta i okućnice, iako je mnogim stanovnicima kuća kao ovakva obveza ujedno i predah od svakodnevnog stresa i drugih obveza.

  1. Komfor

Stan: Od mogućnosti i individualnog izbora ovisi i razina komfora u stanu. Međutim, s obzirom na to da se stambene zgrade uglavnom nalaze u blizini svih potrebnih sadržaja veliki komfor je imati na dohvat ruke teretanu, prodavnicu, park, pijacu i druge potrebne sadržaje.

Kuća: Kuća je svakako kraljica komfora. Osim što je možete prilagoditi vlastitim zahtjevima i željama, možete u potpunosti sačuvati privatnost i mir. Također, možete uživati ​​na zraku u privatnosti svoje vrtove i okućnice, a velika prednost je i držanje kućnih ljubimaca koje vam je u slučaju života u kući neograničeno.

  1. Troškovi

Stan: Što se troškova stanovanja tiče, život u stanu ne donosi velike troškove mjesečnih režija ni održavanja. Uz dobru organizaciju možete kontrolirati svoju potrošnju i prilagoditi je svojim mogućnostima.

Kuća: Kuće su nešto skuplja varijanta kad su režije i troškovi stanovanja u pitanju, međutim treba uzeti u obzir da je ulaganje u kuću dugoročno isplativije i trajnije rješenje. Također, u kući ste nezavisni stanar kad je riječ o mjerama uštede i možete samostalno odlučivati ​​o ulaganju u energetsku isplativost.

  1. Stil života

Stan: Stan je idealan izbor za sve one koji vode aktivan život ubrzanog tempa, neovisno od toga da li su samci ili imaju obitelj. Stanari koji se odluče na život u stanu sigurno provode mnogo vremena izvan svog doma, bilo da su primorani poslom, bilo da uživaju u raznim događanjima i vanjskim aktivnostima.

Kuća: Kuća je idealan izbor za ljude koji vole da vrijeme provode kod kuće, uz maksimalnu privatnost.

stil.kurir.rs

Komentari

comments

Ambyenta namještaj