GDJE KUPITI U BIH… AMERIČKE PLAKARE

0
1781

Odabrao: Decor In tim

Američki plakari sa kliznim vratima su neizostavni dio svakog savremenog doma, kako zbog svog modernog dizajna, tako i zbog ogromnog prostora za skladištenje stvari koji pružaju.

Ukoliko želite da učinite vaš dom prije svega funkcionalnijim, a u isto vrijeme ljepšim i prijatnijim za život, onda su naši američki plakari prava stvar za vas.

Poznati po sloganu “od zida do zida – od poda do plafona”, pružaju mogućnost da se prostor maksimalno iskoristi.

Unutrašnjost plakara možete u potpunosti dizajnirati i planirati u skladu sa vašim željama. Broj polica, fioka i garderobnih šipki zavisi od vaših individualnih potreba. Tako da američki plakari mogu biti konstruisani u najrazličitijim varijanatama koje odgovaraju vama i prostoru u kom živite.

U BiH postoji veliki broj firmi koje se bave izradom američkih plakara, ali baš u tom mnoštvu, nekad niste sigurni koga izabrati. Stoga smo odlučili da vam napravimo vodič od 12 firmi, te vam olakšamo potragu za provjerenim i dobrim izborom za izradu ormara.

STUDIO 8 (NENOLINE ENTERIJERI), SARAJEVO

Firma Studio 8 je poznata po izradi američkih plakara. Plakari se izrađuju prema vašem prostoru i željama, a možete izabrati između ugradbenih i klasičnih ormara. Osim toga, u ponudi imaju aluminijske klizne sisteme za klizne plakare i aluminijske ramove za vrata vitrina.

Adresa: Džemala Bijedića 20, 71000 Sarajevo

Tel/fax: 033 972 488

gsm: 061 578 959

gsm: 061 843 705

E-mail: neno-m@web.de

E-mail: info@studio8.ba

http://studio8.ba/

STILLES ENTERIJERI SARAJEVO

Dugogodišnjom saradnjom sa francuskom firmom SOGAL, firma STILLES već godinama snabdijeva tržište BiH plakarima sa kliznim vratima koji omogućavaju maksimalnu organiziranost vašeg garderobnog prostora. Veliki izbor i kombinacija materijala (aluminijum, staklo, drvo, ogledalo, iverica, itd…) omogućavaju da je vaš plakar u potpunosti prilagodljiv, kako dimenzijom, tako i stilom u vaš stambeni prostor.

SALON:

Bulevar Meše Selimovića 23, 71000 Sarajevo, BiH

Tel: +387 33 651 268

Fax: +387 33 651 268

info@stillesenterijeri.com

PROIZVODNJA:

Džemala Bijedića 156, 71000 Sarajevo, BiH

Tel: +387 33 788 275

Tel: +387 33 788 276

info@stillesenterijeri.com

http://stillesenterijeri.com/

DEZEN ŽIVINICE

U ponudi firme Dezen, pored ostalih komada namještaja, mogu se naći i klizni ormari/garderoberi. Dimenzije, materijal, boja i raspored unutar ormara se prilagođavaju potrebama kupca. Obično se u izradi koristi omplemenjeni iveral za korpus, akrilni MDF visoki sjaj za fronte i Hafele klizni okov.

Adresa: Magistralni put A – bb, 75270 Živinice

E-mail:  info@dezen.ba

Telefon:  +387 35 744 203 – maloprodaja

Fax: +387 35 744 203; +387 35 772 830

Mobitel:  +387 62 333 994 – proizvodnja

http://www.dezen.ba

NOVA AMBIENTA SARAJEVO

NovaAmbienta se bavi proizvodnjom namještaja po mjeri  u sklopu čega nudi mnogobrojna rješanja unutrašnjosti plakara, ali i njihovog vanjskog izgleda.
Prilikom rješavanja i dizajniranja vodi se računa o specifičnostima prostora, a naročito o željama i potrebama kupaca i uklapanju plakara u ostatak enterijera.

Adresa: Nedima Filipovića br.3, Novo Sarajevo, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Broj telefona: +387 33 208 534

MAMAS AMBIENCE SARAJEVO

Još jedan lider u izradi američkih plakara u BiH je firma Mamas ambience (Pingvin doo). MAMAS ambience je brendirana kompanija specijalizirana za dizajn, izradu i montažu pločastog namještaja, namještaja po mjeri, u koji ubrajamo: kuhinje po mjeri, spavaće sobe, dnevni boravak, dječije sobe, klizni plakari/američki plakari, ugradbeni ormari, ormarići, stolovi, komode, regali, vitrine, police, kupatilski namještaj, kancelarijski namještaj, sve po vašim željama.

Moramo naglasiti da je u ovoj firmi u toku zimski popust od 25 % za izradu američkih plakara po mjeri.

Adresa: Trg heroja 21, 71000 Sarajevo

mamas@bih.net.ba

+387 (33) 524 459

+387 (33) 646 455 (Tel/Fax)

+387 (61) 092 704

http://www.mamas.ba/

DAMEL GROUP SARAJEVO

Damel Group d.o.o je specijalizovana firma za projektovanje i proizvodnju kupaonskog namještaja i ostalog pločastog namještaja. Također izrađuju američke plakare prema vašem prostoru, od poda do plafona, od zida do zida. Za unutrašnjost uglavnom koriste ivericu, koju možete  naći u velikom broju dezena, kantovanu ABS trakama bilo 0,05mm ili 2mm. Kao klizna vrata tj. frontove koriste aluminijumski okov sa ispunama po vašoj želji. Ispune mogu biti takođe od iverice, medijapana, stakla, ogledala, tapeta, lexana, pleksiglasa itd… Takođe, mogu se praviti i kombinacije tako da svaka vrata budu od drugačijeg materijala i dezena. Oni mogu osmisliti najfunkcionalnije i najbolje rešenje  prema vašem prostoru i prema vašim potrebama, tako da američki plakar bude novi ukras vašeg doma.

Adresa: Ul. Bana Borića 32, 71000 Sarajevo

Kontakt telefon: 061800054

Mail medaris@damelgroup.com

http://www.damelgroup.com/

MASIV STIL LAKTAŠI

Americki plakari, klizni plakari i ugradni plakari po mjeri predstavljaju standardni dio njihove ponude i namještaja. Plakari i klizna vrata koje proizvode mogu biti izrađeni od univera – u svim mogućim dezenima ili od medijapana koji može biti furniran prirodnim drvetom ili toniran u preko 1500 nijansi i biti skrojeni u svemu prema vašim potrebama i prostoru. Na vratima plakara se po želji takođe mogu predvideti i frontovi od ogledala, običnog ili toniranog, kao i lakiranje u željenu nijansu u visokom sjaju.

Dizajn plakara kao i završna obrada plakara, bilo da se radi o standardnim ili američkim plakarima, kliznim ili ugradnim plakarima, sama unutrašnjost plakara po mjeri, raspored polica i fioka kao i ostalih detalja se definiše sa vama, a uz pomoć njihovih arhitekata i dizajnera koji će vam pomoći u otklanjanju svih nedoumica.

Adresa: Maglajani bb,Laktaši, 78250, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 51 590 180

mobilni: +387 65 923 229,

http://www.masivstil.com/

TABAK DIZAJN SARAJEVO

Tabak Design se bavi proizvodnjom i dizajnom pločastog namještaja. Jedna od specijalnosti im je i izrada američkih plakara. U izradi koriste oplemenjenu ivericu FUNDERMAX Austrija. Oplemenjena iverica je obostrano oplemenjena melaminskom folijom, koja može biti u dezenu uni boje, drvo dezena ili fantazi boje (metalik i specijalni dezeni). Takođe nude i oplemenjene MDF ploče u nekoliko izvedbi. Uz sve pozitivne osobine sirovih i oplemenjenih MDF ploča (laka obrada, rezanje na format, korištenje za izradu ormara, pločastog namještaja, američkih plakara i sl.) negorivi sloj dodaje zaštitu od vatre.

Adresa: Branislava Nušića 63, Dobrinja, 71000, Sarajevo

Email: a_tabakovic@hotmail.com

Phone: +387 (61) 25 64 68

Viber: +387 (63) 25 64 68

http://www.tabakdesign.ba/

WIRTH NAMJEŠTAJ SARAJEVO

Bave se projektovanjem i izradom namještaja po mjeri. Za proizvode koriste najkvalitetnije materijale. U njihov opis djelatnosti spada izrada kuhinja, američkih plakara, spavaćih soba, dnevnih boravaka i slično.

U izradi američkih plakara koriste najkvalitetnije materijale, kao što je iverica Egger, Falco, Wodego, Fundermax, a okove Indeco, Quamiro.

Adresa: Tvornička br.6, 71000 Sarajevo
Broj telefona: +387 61 706 336
Mail: wirth.design.ba@gmail.com

FB stranica: Wirth namještaj

wirth

KALEA SARAJEVO

Fabrika namještaja Kalea je jedna od vodećih kompanija koja proizvodi kako tapacirani tako i pločasti namještaj po mjeri. Trude se kupcima ponuditi uvijek više, stalno graditi svoj kredibilitet i imati na umu zadovoljstvo i vjernost kupaca. Izrađuju američke plakare, kuhinje, kancelarijski namještaj po mjeri, te pružaju uslugu opremanja dnevnih boravaka, dječijih i spavaćih soba, hotela i restorana. U njihovim maloprodajnim salonima timovi inžinjera i dizajnera ponudit će vam najidealnije savjete za kompletno opremanje domova.

Američki plakari u kompaniji Kalea se proizvode od najkvalitetnijih materijala koristeći vrhunsku tehnologiju za proizvodnju pločastog namještaja. Američke plakare možete poručiti u preko 60 vrsta iverala.

Adresa: Bosanski Put b.b. 71380 Ilijaš, BiH

tel: +387 (0)33 40 24 44

fax: +387 (0)33 40 11 66

kalea@kalea.ba

http://www.kaleaba2.ipage.com/

ARDOR BANJA LUKA

Preduzeće ARDOR DOO osnovano je 1996. godine, sa sjedištem u Banjaluci. Osnovna djelatnost preduzeća je prodaja i distribucija namještaja. Od osnivanja do danas razvili smo mrežu pouzdanih poslovnih saradnika i zadovoljnih klijenata kojima su pomogli da svoj životni prostor oplemene, uljepšaju i upotpune namještajem iz njihovog prodajnog asortimana.

Američki plakari AP 150 modernog i praktičnog dizajna izrađeni od oplemenjenog univera debljine 18mm.

Unutrašnjost američkog plakara je veoma prostrana i podjeljena je policama, a unutar plakara nalaze se i 2 police.

Adresa: Vojvode Pere Krece 21,

78 000 Banja Luka, BiH

Tel:+387 51 433 750

Email: info@ardornamjestaj.com

http://www.ardornamjestaj.com/

JAVOR PRIJEDOR

Okosnicu Javorove proizvodnje čine: kuhinje, trpezarijski namještaj, klub stolić, kuhinjski stolovi, spavaće sobe, kreveti, dnevni boravci, te široka paleta veoma kvalitetnog tapaciranog namještaja, kao i kompletan program proizvodnje namještaja od pločastih materijala (iverica i medijapan), a sve po želji i mjerama kupaca.

Ekskluzivan i novi segment proizvodnje čine vrhunske kvalitetne podne obloge od punog drveta-masiva hrasta, bukve i jasena termotretiranog, veoma modernog dizajna u više boja i dezena.

Objedinjujući bogato iskustvo JAVOR-ovih dizajnera namještaja, vrhunske vještine majstora, kao i savremene tehnologije i mašine u proizvodnji namještaja, opremili su veliki broj javnih, privatnih, poslovnih i stambenih prostora na veliko zadovoljstvo naših kupaca.

Proizvode i ugrađuju ugradbene ormare i plakare sa kliznim vratima od različitih materijala i po dimenzijama vašeg prostora, za garderobe, spavaće sobe, kancelarije, hotele, dječije sobe…

Adresa: Rudi Čajavec br. 3, 79101 Prijedor,

Tel.   +387 (0) 52 238-081

Fax:  +387 (0) 52 238-082

Email:  info@javor-prijedor.com

http://www.javor-prijedor.com/

TESLA MODRIČA

Tesla d.o.o. ugradbene ormare sa kliznim vratima proizvodi prema dimenzijama vašeg prostora i vašim ličnim potrebama jer samo tako postižete maksimalno iskorišćenje i funkcionalnost.

Njihovi iskusni dizajneri će vam pomoći da napravite pravu kombinaciju materijala i dezena iz njihove raznovrsne ponude.

Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji i montaži nameštaja preporuka su za kupovinu njihovih ugradnih plakara po mjeri.

Sistemi sa kliznim vratima kod nas poznatiji kao američki plakari. Tačno je da su se nekada ovakvi sistemi koristili samo za plakare ali danas imaju veoma široku primjenu. Pored toga što se koriste za plakare upotrebljavaju se i za: kuhinje, pregradna vrata, kancelarije.

Adresa: Obala 48 Kladari Donji, 74480 Modriča

Telefon: +387 53 820 200

Telefax: +387 53 811 710

info@tesla.ba

http://www.tesla.ba/

Komentari

comments