Piše: A.Š.

Za ljeto se, kažu, treba ranije pripremiti. No, nekad to zaboravimo, te kad dođe juli, a sa njim visoke temperature, sjetimo se zbog čega smo prošle godine obećali sebi da ćemo nabaviti klima uređaj.

On je u našim krajevima posao neminovnost, a čini se da iz godine u godinu, temperature postaju sve veće.

Iako je idealno vrijeme za kupovinu klima izvan ljetne sezone, kada traju i akcije cijena samih uređaja i njihove ugradnje, većina se za to odluči baš za vrijeme velikih vrućina.

Znajući to, za vas smo sastavili popis od sedam mjesta u BiH, na kojima možete kupiti odlične klima uređaje, provjerenih brendova, te po povoljnjim cijenama.

No, prije toga nekoliko riječi o tome na šta obratiti pažnju prilikom njihove kupovine.

Za početak, treba se odlučiti za vrstu uređaja, koji će odgovarati kvadraturi prostorije koju će hladiti ili po potrebi grijati, te samoj namjeni. U izboru uređaja, svakako će vam pomoći osoblje u trgovinama, koje će vam predočiti sve prednosti i evenutalne mane nekog uređaja.

Klime se razlikuju po tipu unutarnje jedinice, veličini, po tome da li samo hlade, ili imaju i opciju grijanja (inverter), da li su mobilne ili statične, zatim po funkcijama….

Za koji god klima uređaj da se odlučite, njegovu montažu treba prepustiti iskusnim serviserima. Svakako preporuke certificiranih servisera ćete dobiti u samoj trgovini.

Pa da vidimo gdje to u BiH možemo kupiti klima uređaje.

Techno shop

U Techno shopu možete pronaći klima uređaje poznatog svjetskog brenda LG. LG vam nudi široki spektar klima uređaja koji vam omogućuju da uvijek održavate savršenu temperaturu, bilo gdje i bilo kad. Osim toga, možete pronaći i nešto jeftinije klime, marke VOX.

U njihovim prodajnim objektima omogućena je kupovina na rate i besplatna dostava, a neki uređaji imaju i 10 godina garancije.

Techno shop prodajna mjesta potražite na ovom linku.

Tehno Mag (www.mobilmedia.ba)

klima

U prodajnim centrima Tehno maga i Mobilmedije možete pronaći raznovrstan izbor klima uređaja.

Od svjetskih poznatih marki Samsung i LG, do jako povoljnih uređaja Elit. Zatim, tu su i različiti tipovi uređaja, klasične klime, inverter, ali i prijenosne klime. Osim klima, nude i različite vrste ventilatora.

Prodajna mjesta pogledajte ovdje.

ICE-NET d.o.o. Sarajevo

Toshiba-suzumi-plus-16-01

Primarna djelatnost kompanije ICE-NET d.o.o. Sarajevo je prodaja, servis i instalacija opreme za klimatizaciju i hlađenje. U njihovoj ponudi možete pronaći klima uređaje brendova Toshiba, Haier i Maxon. Nude i različite izvedbe klima uređaja (single i multi split sistemi), u zavisnosti od potreba klijenata.

Njihov stručni tim će u što kraćem roku odgovoriti na vaš poziv, odabrati optimalno rješenje kao i opremu, te brzo i ekspeditivno isporučiti opremu, izvršiti montažu i puštanje u rad ili pružiti potrebnu tehničku podršku. Kroz vlastiti servis osiguravaju potrebne rezervne dijelove za cijeli prodajni program.

Dobrinjske bolnice 16

Sarajevo

Tel: +387 33 468 888

Fax: +387 33 235 555 Mob: +387 61 139 454

e-mail: [email protected]

URL: www.icenet.ba

www.klima.ba

Gorenje

Klima-uređaji Gorenje namijenjeni su klimatizaciji individualnih stambenih objekata i poslovnih prostora.

Osim toga, namijenjeni su hlađenju prostorija i dogrijavanju u prijelaznom razdoblju (proljeće i jesen). Visokoučinkoviti inverterski klima-uređaji mogu se koristiti i za dogrijavanje u zimskih razdobljima, zavisno o vanjskim uvjetima okoline (temperatura, vlaga, vjetar,..).

Zašto klima-uređaj Gorenje

Odlična kakvoća, široki izbor modela, dopadljivi dizajn, učinkoviti rad i povoljna cijena mogu najbolje zadovoljiti sve vaše potrebe i želje. Da ne zaboravimo njihov dugi životni vijek, osiguran servis i rezervne dijelove.

Ostvarivanje garancije

Za sve klima-uređaje Gorenje vrijedi 2-godišnje jamstvo propisano jamstvenom izjavom koja je priložena uređaju. Garancija vrijedi samo ako je klima-uređaj montiran i pušten u rad od strane ovlaštenog montera klima-uređaja Gorenje.

Gorenje prodajna mjesta pogledajte ovdje.

Pero Zenica

U firmi Pero Zenica možete pronaći klima uređaje marke Gree. Riječ je o jednom od najvećih proizvođača klima uređaja na svijetu. Gree klima uređaji predstavljaju kvalitetan proizvod visokog standarda po prihvatljivim cijenama, te su odličan izbor za klimatizaciju vašeg doma.

Sarajevska 97, Zenica

+38732440500

www.pero.ba

Tehnoelektronik d.o.o. Sarajevo

Tehnoelektronik doo Sarajevo je zastupnik DAIKIN klima uređaja za BiH. Daikin je svjetski lider u tehnologiji klimatizacijskih sustava za rezidencijalnu i komercijalnu primjenu i vodeći proizvođač sustava za grijanje, ventilaciju, klimatizaciju i tehničko hlađenje.

Od 1924. stvaraju i unaprijeđuju jedinstvena rješenja za grijanje i hlađenje. Pokrivaju cijeli proces od proizvodnje do instalacije jedinica (kroz proizvodne pogone u Japanu i Europi) do proizvodnje radne tvari.

Daikin je prva tvrtka u svijetu koja je proizvela klimatizacijske uređaje koji koriste radnu tvar R-32. R-32 je radna tvar koja ima nekoliko prednosti za okoliš i za vas, zahvaljujući većoj energetskoj učinkovitosti i manjoj uporabi ekvivalentnog punjenja radnom tvari s CO2.

 

Latička do br. 3 (A1, PP8), 71210 Ilidža

+387 33 676 050

+387 61 226 242

www.tehnoelektronik.ba

[email protected]

[email protected]

Omega (Beko)

Beko klima uređaji imaju nekoliko bitnih karakteristika.

Jet Cool

Ova funkcija dizajnirana je da efikasno ohladi okoliš u kratkom vremenu sa samo jednim pritiskom na daljinskom upravljaču. Odabirom Jet Cool ™ funkcije, za 30 minuta u prostoriji dobijamo 18 C bez potrebe za dodatnim podešavanjima.

A klasa energetske efikasnosti

Razred energetske efikasnosti je potvrda kvalitete uređaja s obzirom na njegovu energetsku efikasnost, pri čemu se uređaji prema potrošnji energije dijele na sedam razreda energetske efikasnosti označenih slovima od A do G.Uređaji energetskog razreda A troše i do 45% manje energije od istih uređaja energetskog razreda D!

Kontrola ventilatora

Klima uređaj detektira temperaturne promjene u okruženju sa svojim pametnim sistemom i automatski prebacuje između režima grijanja i hlađenja. Tako da u svakom momentu imamo optimalnu temperaturu.

Antibakterijski filter

Antibakterijski filter otklanja razne čestice koje zagađuju vazduh. Filter čisti i zadržava čestice koje štete našem organizmu poput: grinja, peludi, virusa i bakterija.

Beko prodajna mjesta pogledajte ovdje.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj