Piše: Bojana Bikić Vuleta, dia

Sezona grijanja je u toku, ako još uvijek razmišljate o promjeni ili kupovini peći ili kamina, donosimo vam ponude renomiranih bh. firmi.

Najbolje rješenje za grijanje u kući su peći na loženje, ako ne postoji mogućnost za centralno crijanje. Dobra peć može da grije i do 70m2, bilo da se odlučite da kao energent koristite drva ili pelet. Pored toplog doma, uštedićete energiju tako što ćete kuvati na peći.

Ako se odlučite za kamin, koji nije toliko praktičan kao peć, osim toga što grije vaš dom i uljepšava ga, dobar kamin može biti savršen dodatak dnevnoj sobi tako što će postati glavno mjesto okupljanja.

Ponuda obuhvata peći i kamine, a odabir je vršen po kvalitetu, praktičnosti i samom izgledu.

1. MODRA STIJENA d.o.o. –KOBOK – Ugradni kamini sa šamotnim ložištem

Kobok proizvodi četiri tipa ugradbenih kamina: Chopok, Dumbier, Myto i Bystra u tri veličine: Mini, Standard i Max.

Svi tipovi su dizajnirani za loženje drveta i drvenih briketa. Jedinstven dizajn se prilagođava svim stilovima života. Tehnička fleksibilnost – Kobok ne koristi masovnu proizvodnju nego individualnu po potrebama kupca.

Ove i slične proizvode možete potražiti  u firmi MODRA STIJENA d.o.o. Visoka Glavica bb, Široki Brijeg, BiH, Telefon: +38739 704 164, www.modrastijena.com, [email protected]

2. e-kupi.ba, Plamen štednjak CALOREX 60

CALOREX-60” predstavlja tehnički poboljšan, a dizajnom novi proizvod iz obitelji poznatih i prihvaćenih štednjaka “CALOREX”. Zauzima malo prostora, a praktičan je zbog brzog zakuhavanja i velike pećnice. Max snaga 8kW, zapremina grejnog prostora 130m3.

Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite na internet stranici www.ekupi.ba, firme Ekupi d.o.o. za trgovinu i usluge, Aleja Bosne srebrene 34, 71000 Sarajevo. Info telefon +38733 755 911.

3. JØTUL, F 8-Tradicionalna peć na drva od lijevanog željeza.

Jøtul F 8 jedna je od najstarijih Jøtulovih drvenih peći koja je i danas popularna. Ima klasičan i elegantan izgled i lijepo upotpunjava svaki interijer. Vrlo je ekonomična zahvaljujući dobrom sagorijevanju drva koje proizvodi više topline.

Prednosti: Klasična peć na drva od lijevanog željeza. Jednostavna za instalaciju s izlazom dimovoda gore i iza. Završna obrada u crnoj boji. Učinak: Nom snaga: 8,0 Kw, Max snaga: 11,0 kW. Dimenzije (VxŠxD): 760x666x430mm. Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite kod ekskluzivnog uvoznika i distributera Grupacije Jøtul za BiH KAMIN STUDIO d.o.o. Golubinja bb, 72230 Žepče, Bosna i Hercegovina, tel. 032684008 ili internet stranici www.jotul.com/ba/naslovna.

4. Ravelli, Peć na pelet Young 60 – Air LINIJA.

Kod ovog tipa peć se ponaša kao kalorifer, dakle na peći se nalazi otvor iz kojeg duva topao vazduh. Zagrijava do 60 m2. Karakteristike: Centrifugalni ventilator za grijanje, čelični bočni paneli, čelična komora za sagorijevanje, sistem za čišćenje stakla.

Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi Ravelli Bosna i Hercegovina, Milutina Milankovića br. 21, 71420 Pale, Bosna i Hercegovina, tel.  +387 57 224 321, mail: [email protected], internet stranica: www.ravelli.ba.

5. Mihajlović d.o.o. KAMIN PRITY–SK.

Opis proizvoda: dimenzije 47/54/82cm, energent: drva, površina 45m2, snaga 9kw, težina 95kg. 

Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi d.o.o.”Mihajlović u Bijeljini, ulica Beogradska broj 25, Tel. 055 211 915, e-mail: [email protected], www.mihajlovic-bih.com.

6. Kenda, Model KENDA KAMIN (na pelet) 10KW.

Zahvaljujući automatskoj regulaciji, u svakom trenutku možete podesiti željenu temperaturu. Svojim izgledom uklapa se u svaki ambijent i upotpunjava izgled modernog životnog prostora.Između ostalog, kamini na pelet se izrađuju u više boja, tako da možete izabrati boju koja odgovara Vašem ukusu. Osim što predstavlja ekonomičan izvor toplote, svojom čistoćom spada među najčistije peći za grijanje. Vaš dom postaje mjesto za uživanje i istinski odmor. Gabariti 990x640x510mm.

Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi Kenda commerc, Ćoralići bb, 77220 Cazin, [email protected]www.kenda.ba, tel. 037 537-777.

7. TermoFLUX d.o.o. – MiniTERM (Kamin na pelet).

Maksimalni efekat dobiva se ispuhivanjem toplog zraka u prostor. Jednostavna regulacija sa mogućnošću programiranog paljenja i gašenja. Korisnik određuje zadanu vrijednost temperature u prostoru. Zagrijava do 60 kvadratnih metara stambenog prostora. Za nesmetan rad nije potreban kvalitetan dimnjak. Zbog malih dimenzija kao i neuvjetovanosti kvalitetom dimnjaka predstavlja idealno rješenje za stanove. Potrošnja peleta od 0,6 do 1,7 kg na sat. Dim (šxdxv) 480x575x945mm.

Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi ThermoFLUX d.o.o. -Preduzeće za proizvodnju toplovodnih kotlova, Bage br. 3, Jajce. Mail: [email protected], tel. 030 657 100, sajt: www.thermoflux.ba

8. TERMOKLIMA Peć na pelet DENISE 7,4 Kw.

Ova peć na pelet odlikuje se visokom kvalitetom izrade gdje se pazi na svaki detalj, nudi se veliki izbor materijala i boja, te može biti obložena čeličnim obojenim limom, keramikom ili drvetom. Peć je elegantna i ostavlja snažan estetski dojam u svakom prostoru

Dimenzije: 90,6 x 29,6 / 26,5 x 109,7 cm, kapacitet spremnika: 17 kg, ukupna snaga kW-M: 8,00 kW, potrošnja peleta: 0,60 – 1,63 kg/h.
Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi “TERMO KLIMA” d.o.o. ul. 23. april br. 27, Trn – Laktaši, tel: 0 51 586 519, e-mail: [email protected], sajt: www.termoklimadoo.com.

9. DOMOD –KAMIN MBS HAPPY, proizvođača MBS SMEDEREVO, na čvrsta goriva, snaga 6 Kw.

 Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi DOMOD, ulSrđana Aleksića 20,  Sarajevo, tel. 033 771 830, e-mail: [email protected], stranica: www.domod.ba

10. KOVAN M.I. EKOLINE kamin 7,5 kW na zrak.

Širi topli zrak prostorijom kroz specijalne rešetke na prednjoj strani kamini.  Koristi se za zagrijavanje stambeno poslovnih prostora. Ujedinjuje tehnologiju i dizajn u proizvod koji je ekološki prihvatljiv.Upravljanje kaminom je potpuno automatsko što za rezultat ima visok stepen iskorištenja u sagorijevanju, održavanje kamina je jednostavno i brzo. Ima mogućnost paljenja pomoću GSM kontrolera što je idealno za vikendice, kuće, stanove u kojim se boravi povremeno. Izrađuje u više boja, tako da možete odabrati boju koja odgovara vašem interijeru.

Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi KOVAN metalna industrija, ul. Grabovac bb (Magistralni put M4), Gračanica. Tel. 0 35 704 416, e-mail: [email protected]. Stranica www.kovan.ba

11. ZEUS, Banja LukaKAMIN BLIST.

Trajno žareći kamin, čelična vrata i plotna, dimenzije: 460x400x930 mm, snaga: 8-9 KW.

Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi Zeus d.o.o., ul. Subotička br. 1, Banja Luka. Tel: 051/212-218, sajt: www.zeusbl.com

12. MG MIND d.o.o.-AMELIA.

Peć na pelet renomirane firme Alfa-plam, vazdušna. Livena vrata ložišta, ima bolju zaptivenost komore u odnosu na čelična. Ručica vrata ložišta otvara se specijalnim ključem, dodatna mera bezbednosti za decu i nestručna lica za rukovanje peći. Povećana grejna površina komore (dodati su Al-rebrasti profili na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani komore), smanjena temperatura dimnih gasova a povećana energetska efikasnost peći. Dihtovanje poklopca rezervoara, potpuna kontrola ulaza vazduha u komoru za sagorevanje. Sigurnosni presostat, meri potpritisak u komori za sagorevanje. Elektronika sa meračem protoko vazduha, potpuno kontrolisan proces sagorevanja goriva  i prilagodljiv za vreme rada peći prema kvalitetu peleta i dimnjaka. Parametri koji regulišu rad peći su promenljivi (nisu fiksnih vrednosti kao kod stare elektronike) i u zavisnosti od kvaliteta sagorevanja odnosno kvaliteta peleta ili dimnjaka oni se automatski prilagođavaju u cilju što efikasnijieg rada peći. Snaga 7Kw, površina zagrijavanja 45m2.

Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi MG MIND d.o.o. Mrkonjić Grad, tel. 0 50 281 599, e-mail: [email protected], sajt: www.mgminddoo.com

13, IMAS, AS9 EVO (JAČINA 9KW), kamin na pelet, vazdušni.

Oblogu za peć je moguće naručiti i u crvenoj, crnoj i metalik sivoj boji.

Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi IMAS d.o.o Sarajevo, ul. Heljevac 2, tel. 061 157 804, e-mail: [email protected] i [email protected], sajt: www.imas.ba.

14.  BRASS KOMERC- Iskra.

Ovaj model kamina nosi naziv Mercury. Ime je dobio po najmanjoj planeti sunčevog sistema, najbližoj suncu. Mercury predstavlja najkompaktniji model peći iz proizvodnog programa Industrijskog kombinata Guča. Dimenzije 430x725x475mm, snaga 6 kW, gorivo: drvo.

Sve informacije o ovom i sličnim proizvodima potražite u firmi Brass Komerc d.o.o. ul. Aleja Svetog Save 48, Banja Luka, tel. 051 257 139, e-mail [email protected], sajt www.brasscom.ba.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj