GRAMAS SAVJETUJE: KAKO UZ POMOĆ RIGIPSA, NAPRAVITI POTKROVLJE IZ SNOVA

0
1704

Piše: L.P.

Šta mislite o prijatnom mjestu na suncu – neposredno ispod krova?

Neiskorištena potkrovlja ili krovna skladišta idealni su za proširenje stambenog prostora. Stara mračna skrovišta, nakon adaptacije, mogu postati neprepoznatljiva i transformirati se u svijetle, prozračne apartmane modernog izgleda, koji ostavljaju bez daha.

Adaptacijom potkrovlja ne povećavate samo kvalitet životnog prostora, već povećavate i vrijednost nekretnine, također kada pametno uložite novac, onda dugoročno štedite. Prilikom obnove potkrovlja prvi korak jeste izolacija, pravilnom izolacijom smanjujete troškove zagrijavanja prostora, a također pozitivno utječete i na životnu sredinu, osim toga, štitite se i ljeti od vrućina.

Četiri vrste adaptacije u klasičnom potkrovlju su:

– Plafon sa gredama

– Krovne kosine

– Stub

– Kalkan

Kada govorimo o efikasnoj termoizolaciji za potkrovlja, mislimo na izolaciju sa rigipsom, prilikom adaptacije tavanskih prostora u prostore za život, termalna izolacija mora biti premještena sa tavana na krov-plafon, kako bi prostoriju držala prijatno toplom za vrijeme hladnog perioda.

Postavka termoizolacije: Instalirajte 100 mm Frame Batt 35 između krovnih greda, a zatim postavite
70 mm Rigips termoizolacije Therma Line SUPER načbo ne zidove i plafon.
35 mm Rigips ThermaLine PLUS može poslužiti kao alternativa pri oblaganju bočnih zidova, kako biste postigli niži ali prihvatljiv U-koeficijent.

Proizvode i savjete za pravilnu i uspješnu adaptaciju potkrovlja potražite u firmi Gramas doo Sararajevo, a sve informacije o njima dostupne su putem linka: http://decorinportal.com/adresar-poslovni/listing/gramas-d-o-o-sarajevo-1

Web: http://www.gramas.ba/

 

 

Komentari

comments