Piše: A.Š.

U potrazi ste za novom kuhinjom? Zahvaljujući Ikei sada možete odabrati kuhinju koja ne samo da izgleda dobro, već i pomaže okolišu.

Biti svjestan uticaja koji imamo na okoliš nikada nije bilo važnije nego u današnjem modernom društvu. “Sve što mi činimo u Ikei ima veliki uticaj na okoliš zbog ogromne količine koju proizvodimo i korištenjem recikliranih materijala možemo stvoriti proizvode koji su ekološki prijateljski”, kaže Anna Granath, koja radi na razvijanju proizvoda u ovom gigantu.

Plastične boce za pića su napravljenje od materijala polietilen therephalate, pa unatoč tome što se mogu reciklirati, često završavaju na odlagalištima i smeću. Ikea je razvila proces kojim od PET otpada stvara plastične folije kojima oblaže reciklirano drvo da napravi održive kuhinjske fronte.

kuhinja ikea

Kuhinja nazvana Kungsback je samo početak Ikeinog plana da što više svakodnevnog otpada pretvara u lijep namještaj.

Ova kuhinja je trenutno dostupna u mat crnom izdanju, s potencijalom uvođenja dodatne boje, poput bijele u skoroj budućnosti. Kao i sve Ikea kuhinje, i ona ima garanciju od 25 godina.

Ova trendi mat crna kuhinja će donijeti moderan ugođaj u dom, a dodatni plus je što znate da je napravljenja korištenjem recikliranih materijala.

PRIKAŽI
SAKRIJ