IKEIN NAMJEŠTAJ ZA HIPSTERE S MALIM STANOVIMA

0
2076

Ikea je predstavila limitiranu seriju namještaja On the Move namijenjenu za rastuću populaciju mladih osoba koji često mijenjaju gradove i koji stanuju u iznajmljenim garsonjerama

Kolekcija od 51. parčeta namještaja nastala je na osnovu Ikeinog istraživanja koje je pokazalo da jedna od pet mladih osoba živi u stanu manjem od 30 kvadratnih metara.

Hipsterskoj populaciji koja se često seli potreban je namještaj koji se lako transportuje, ne zauzima puno mjesta i pritom ima više funkcija. Ikea je ponudila rešenje, piše Deezen.

Kolekcija uključuje žičani orman koji može da se prenosi zajedno sa odjećom, mobilnu stalažu za kuhinju i hodnik, klupe i komode koje mogu poslužiti za više namjena.

Nijedno od ponuđenih parčeta namještaja ne zahtjeva kačenje na zidove. To, naravno, nije slučajno. Inspiracija dizajnerima došla je iz Japana gde stanodavci zabranjuju podstanarima da buše i kače namještaj na zidove.

Ikea još od 1994. godine izabacuje limitiranu PS (Post Scriptum) seriju namještaja namjenjunu za izbirljivu populaciju. PS serija namještaja dostupna je samo u izabranim Ikea robnim kućama.

gradnja.rs

Komentari

comments