JEDAN INSPIRATIVNI BALKON U ZENICI KAO PRAVA OAZA ZA ODMOR

0
5872

Piše: Aida Šulović

Kada vas probudi prvo jutarnje Sunce i već se osjeća dašak ljeta, onda se priča o balkonima, terasama, vrtovima, nameće kao neminovna. Većina nas želi da poslije napornog radnog dana, ima neko mjesto, gdje će odmoriti dušu, popiti kafu, ali i pozvati prijatelje da im se pridruže.

No nije uvijek lako napraviti za sebe taj komadić oaze. Nekad nas ograničava stambeni prostor, pa se često dešava da se i ono malo balkona što imamo, zatvara i pretvara u još jednu sobu. No ipak, pokušajte mali komadić otvorenog prostora, odvojiti samo za sebe. Uredite ga po svom ukusu, a jedino o čemu trebate voditi računa je da je vam je na njemu udobno i prijatno za oči. Za to vam i nije potrebno mnogo novca. Malo mašte, malo kreativnosti i par vještih ruku je sve što vam je nekad dovoljno da napravite svoj kutak iz snova.

Stoga vam danas i donosimo priču o jednom zaista impresivnom balkonu u Zenici, koji je u potpunosti uređen starim redizajniranim komadima.

“Kako bi balkon trebao predstavljati malu oazu za odmor i kako na njemu volim provoditi vrijeme, željela sam ga urediti na neobičan način a da ne potrošim mnogo novca. Zapravo je u cjelosti opremljen starim komadima namještaja koje sam povezala nježnom zelenom bojom (stol, stolica, stalaža za cvijeće), tako da sve izgleda skladno”, priča za Decor In Lejla Selimović, inače vlasnica radionice za restauraciju i redizajn starog namještaja Wood surgery.

Kao police koristila je obične drvena gajbe, od starih vrata sa vitrine napravila je dekoraciju koja liči na vrata , a u kojoj čuva štipaljke. Najzanimljiviji dio su vjerovatno emajlirane posude koje uveseljavaju cijeli prostor, a u koje je zasadila mirisno začinsko bolje.

Pogledajte fotografije ovog predivnog balkona.

foto: Armin Šestić

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

comments