Još jedan stambeno-poslovni kompleks bit će izgrađen u sarajevskoj ulici Džemala Bijedića, tačnije na lokalitetu Otoka, gdje je u skorije vrijeme izgrađeno nekoliko zgrada. Gradnja objekta “Dijamant” počine za mjesec dana, a ukupna vrijednost projekta je 40 miliona KM.

Kako nam je kazao Osman Kovač, direktor kompanije Džekos koja je investitor objekta, bruto površina kompleksa je 37.000 kvadrata.

“Prva faza počinje gradnjom garaža za mjesec dana. Nakon završetka svih radova, bit će na raspolaganju 260 stanova i 260 parking mjesta. Ukupna vrijednost objekta je 40 miliona KM”, kazao nam je Kovač.

dijamant

Svi stanovi su jednoetažni i raspolažu lođom ili terasom. Objekt ima tri lamele između kojih se nalazi uređena zelena površina. Namjena objekta je stambeno-poslovna pa će ispod stambenog dijela biti i poslovni prostori u prizemlju objekta te dvije suterenske etaže.

Kako nam je kazao Kovač, objekt će graditi u fazama, a planirano je da prva faza bude gotova sljedeće godine. U zavisnosti od prodaje planirano je da za dvije-tri godine kompletan objekt bude finaliziran.

Direktor kompanije Džekos nam je rekao i da je lokacija gdje će se graditi “Dijamant” veoma zanimljiva za stanogradnju.

dijamant2

“Tu je bila mala industrijska zona, a sada je stambena zona. To je centar grada i zato je atraktivno, ima i potrebe i potražnje kupaca pa je stanogradnja opravdana”, zaključio je Kovač.

Projekat je uradila projektantska kuća Kvadrat d.o.o., a osnovni koncept je uklapanje poslovnog i stambenog dijela u objektu, koji korespondiraju kao jedna kompaktna cjelina.

 

PRIKAŽI
SAKRIJ