KAKO DA SLABE TOČKE POTKROVLJA PRETVORITE U PREDNOSTI

0
159

Potkrovlje je idealno za one koji vole netipičan stambeni, radni ili dodatni prostor. Urediti ga ponekad nije lako, ali ako izbjegnete najčešće pogreške može postati vrlo funkcionalno i atraktivno mjesto za život.

Stoga vam u nastavku otkrivamo 7 najčešćih pogrešaka koje se javljanju u praksi prilikom uređenja potkrovlja, a dugoročno otežavaju život ili boravak u istom čine neugodnim.

1. Loša ugradnja prozora

Loša ugradnja prozora česta je greška koja dovodi do toga da vam voda curi i prokišnjava oko krovnog prozora. Zato je vrlo važno da ugradnja krovnih prozora bude izvedena od strane stručnih i obučenih majstora koji će vam za tu ugradnju dati jamstvo. Kada još u            ugradnju svog krovnog prozora dodane termo i hidroizolacijski set i produžite jamstvo krovnog prozora na 10 godina, vaša strepnja da će doći do curenja ili prokišnjavanja neće imati nikakavog osnova. Možete uživati ​​potpuno sigurni i sigurni u svom suhom potkrovlju.

2. Zanemarivanje dodatne izolacije

Iako toga najčešće nismo svjesni, zanemarivanje izolacije dugoročno gledano predstavlja veliki udarac na kućni budžet. Zato nam je potrebna i dodatna termo izolacija, jer zime znaju biti izuzetno hladne i vjetrovite, au potkrovlju se to najčešće osjeti. Stoga se preporučuju prozori novije generacije iz kategorije VELUX Standard Plus jer imaju ugrađeni inovativni ThermoTechnology® izolacijski sustav koji pretvara krovni prozor u dodatno moćni štit protiv vjetra i hladnog zraka, što vašem prozoru daje veću energetsku učinkovitost i uštedu na računima za grijanje.

3. Nezaštićeni prozori

Potkrovlja važe za izuzetno topla mjesta ljeti, jer se toplina prvo skuplja u najvišim dijelovima stambenog prostora, ali ujedno u potkrovljima najčešće dolazi do isijavanja toplinske energije od stakla s krovnih prozora koji se tijekom sunčanih dana ugriju. VELUX ima odlično rješenje za ovaj izazov, a to je vanjska tenda MHL . Ona se jednostavno montira s vanjske strane krovnog prozora i sprečava zagrijavanje stakla, obezbjeđujući pritom prolazak svjetlosti u potkrovlje kao i neometan pogled na okruženje.

4. Nepristupačni dijelovi koji otežavaju čišćenje

Česta primjedba i nedoumica vezana za krovne prozore jeste kako ih održavati, tj. kako oprati staklene površine i kako je to izvedivo? VELUX krovni prozori imaju mogućnost da se zarotiraju za 180 stupnjeva, zakoče i pričvrste tako da jednostavno, sigurno i sigurno možete temeljito oprati vanjsku staklenu površinu svog krovnog prozora koristeći obje ruke.

5. Loša cirkulacija svježeg zraka

Nedostatak svježeg zraka vrlo je čest problem u potkrovljima, posebno tijekom vremenskih nepogoda ili dužih kišnih razdoblja jer najčešće moramo zatvoriti prozore, što unutrašnjost čini zagušljivom. Znate li da VELUX krovni prozori provjetravaju vaš potkrovlje čak i kada su zatvoreni jer integrirana ventilacija osigurava svjež zrak ulazi u vaš potkrovlje, samo jednim potezom ručice ili pritiskom na ventilacijski preklop. Na ovaj način zagarantiran je svjež zrak neovisno o vremenskim uvjetima.

6. Nedovoljna sigurnost tijekom vremenskih neprilika

Staklena površina krovnog prozora je najizloženija vanjskim utjecajima, kao što su nevrijeme i grad, te zato je vrlo važno da ona bude na prvom mjestu sigurna od udaraca radi sigurnosti stanara potkrovlja. Svi krovni prozori novijih generacija imaju vanjske kaljeno staklo koje osigurava odličnu otpornost na udarce (testirano je padom metalne kugle s velike visine) i jamstvo za besplatnu zamjenu ukoliko do loma stakla dođe. Također unutarnje staklo je laminirano, pa ukloliko do loma dođe udarcem s unutarnje strane neće se raspršiti na komadiće i rasuti. Osigurava sigurnost vama i vašoj obitelji.

7. Izgubljen prostor ispod kosina

Često potkrovlja imaju kosine koje mnogi smatraju “izgubljenim” prostorom. Međutim, kada postavite krovni prozor sa središnjim ovjesom, a gornjim upravljanjem (s ručicom s gornje strane) otvara se mogućnost da ispod krovnog prozora postavite namještaj, bilo radni stol, fotelju, sofu ili čak krevet, razne ormariće za odlaganje stvari, a da to ne utječe na mogućnost otvaranja i zatvaranja prozora.

NO COMMENTS