KAKO U STANU NAPRAVITI CRNO- BIJELI ŠIK ZA PROLJEĆE

0
806

 

Piše: N.L.

Dajte svom domu proljetni makeover ali na jedan neočekivani način.

  1. Zagrljaj kreča

Cvijeće? Za proljeće? Revolucionarno. Ili kako reče Miranda Priestly iz filma Đavo nosi Pradu, a ko smo mi da raspravljamo o takvim kulturnim ikonama?! No, zašto ne probati nešto malo neočekivano, ali jednako svježe, kao što je upečatljivi čisti kreč preko zidova i namještaja. Prekrečite svoj stari ormar ili stočić i bijelu boju kombinujte sa tamnim akcentima.

  1. Više prirodne svjetlosti

Jedna od najvažnijih neposrednih koristi monohromatske sobe je učinak koji ima na svjetlo. Svjetlost se odbija od bijele boje i naglašava tamne akcente. Veliko ogledalo će povećati vizualno sobu i stvoriti više svjetla čak i kad je oblačan dan.

  1. Objesiti neku fotografiju

Zašto ne produžiti monohromatsku temu i na svoje ilustracije? Ogroman crno- bijeli portret unijeće dašak chica u svaku sobu, a sigurno neće biti zasjenjen nekim višebojnim komadom.

  1. Dekorišite vašu tehniku

Televizori bez okvira su prilično cool, ali hrabar okvir poput ovog osvjetljava cijeli prostor, a jednostavni komad tehnike transformiše u dizajnerski.

  1. Razmotrite šta sve spada u monohromatsko

Ako vam se sviđa ovaj izgled za novu sezonu, proširite svoje stavove o tome šta se računa pod monohromatsko. Naime, crno- bijelim kombinacijama uvijek možete dodati i neke više proljetne nijanse, kao što je na ovoj fotografiji to plavi kauč i roza zavjesa.

  1. Nemojte se držati previše stroge palete

Odučili ste se u svom domu ići sa crno- bijelim kombinacijama, ali brinete se da će biti previše stroge? To je lako popraviti- samo nemojte biti prestrogi prema sebi. Monohromatska paleta može biti upečatljiva i kao detalj. A stvari uvijek možete omekšati sa dodacima drugih boja.

NO COMMENTS