KAKO OSUŠITI ZIDOVE AKO VAM JE STAN BIO POD VODOM

0
1108

Ako je vaš dom potopljen od susjeda ili nekom drugom neprilikom, onda ste svakako dobro svjesni posljedica. Prije svega tu se radi o šteti  poput vlažnih zidova i sveprisutnog i neugodnog mirisa. Osim toga, možete očekivati ​​dug put dok ne dobijete odštetu od osiguranja. A tu su i svi troškovi vezani uz popravke i renoviranja.

Štete na ventilu od vode otkrivena je tek kad tragovi vode već bili na zidovima. Utvrđeno je da je voda vrlo dugo tekla. Isprva ste mislili da je povezana s visokom vlagom, ali tragovi vode bili su veći iz dana u dan. Kada utvrdite da je ventil za vodu oštećen u susjednom stanu, mrlja vode već je 1.5 m duljine i 0.5 m široka. Osim toga, intenzivan miris vlage i gljivica je primjetan i žbuka se počela ljuštiti. Ne možete početi sa renoviranjem prije procjene štete jer ne bi bila potpuna, ali možete koristiti odvlaživač za sušenje zidova.

Kondenzacijski odvlaživači se koriste (vidi sliku) u sobi s površinom od 10 m². To su modeli koji su namijenjeni za korištenje u manjim sobama. Odvlaživač može za nekoliko sati rada svaki dan prikupiti tijekom tjedna 25 litara vode. Zid će počti da se suši i, što je još važnije, neugodan miris će nestati. Da bi se spriječilo ponovno vlaženje zidova, koji može biti uzrokovan zbog curenja voda, nastavite koristiti odvlaživač svaka 2-3 dana.

 Odvlaživač se više puta pokazao kao je idealno rješenje. Mora se napomenuti, da sušenje zidova pomoću grijanja bi bilo vrlo teško. Na vrlo niskim temperaturama u zimskim mjesecima, niže od -15 ° C, sušenje zidova je nemoguće na prirodan način. Odvlaživač u relativno kratkom vremenu, uklanja vlagu i istovremeno se izbjegnu neugodne posljedice poplava. Zid je tada suh i renoviranje može početi.

 

 

 

Komentari

comments