Piše: L.P.

Dosadilo vam je vaše standardno, klišeizirano uređenje kupatila, koje nimalo nije inovativno niti privlačno, a ponajmanje mjesto za užitak i relaksaciju. Ili ste možda trenutno u fazi adaptacije kupatila i ne odlučni ste u različitim ponudama brojnih proizvođača i prodavača?

Donosimo vam rješenje kako kreirati kupatilo koje podsjeća na SPA centar, mjesto koje ćete vi voljeti i koje će voljeti vas.

1. Zelena boja

Zelena boja interijeru daje smiraj i harmoniju i povezuje ga sa prirodom. Možete je inkorporitati preko boje zidova, tapeta, peškira ili dekoracije.

2. Tapeta

Tapeta u kupatilu je hit, koji trenutno hara uređenjem interijera, možete je postaviti iznad kade, kao na predhodnoj slici ili na zid na kojem je ogledalo.

3. Drvo

Obavezan detalj u kreiranju spa mjesta jeste drvo. Drvo daje toplinu, povezanost sa prirodom i odlično se slaže sa zlenom bojom, spomenutom ranije.

4. Dekorativni ormarić u boji

S obzirom na to da su bijela, svijetlo smeđa, blijedo plava i zelena, boje koje se najčešće nalaze u spa centrima, ne bi trebalo od njih odudarati. Međutim jedan ormarić za odlaganje peškira ili sredstva za čišćenje može biti u jačoj boji, kao posebna dekoracija. Predlažemo da ga smjestite ispod ogledala ili u ćošak, kao dekoracija.

5. Mramor

Kada govorimo o luksuzu, moramo spomenuti taj najljepši kamen – mramor, koji svaku prostoriju čini neodoljivo lijepom i glamuroznom. Naš prijedlog su mramorne pločice za kupatilo, barem na jednom zidu.

6. Assesoari

Obavezani detalji u modernom kupatilu su asseosari, kao što je držač sapuna, četkica, maramica, posuda za tečni sapun i sl. Naravno u imitaciji bijelog kamena ili mramora.

7. Nježna plava

Plava boja je također odlična za kreiranje spa prostorije, kao i zelena daje smiraj i relaksira.

8. Aromatični mirisi

Ono što je pod obavezno u spa prostoriji su opuštajući mirisi trave, lavande, ruže i mnogi drugi. Možete nabaviti mirisne svijeće ili mirisne štapiće.

9. Zlatni detalji

Ukoliko želite dodati više luksuza nabavite slavine, tuš, držače peškira i pumpice za posude u zlatnoj boji.

10. Kada

I naravno za kraj, šta je spa bez jacuzzi kade? Naravno, ukoliko želite običnu kadu, također možete postići divan efekat luksuznog kupatila sa stilskom kadom, sa predhodne fotografije.

Komentari

comments

Ambyenta namještaj