KAKO PRETVORITI KUPATILO U KUĆNI SPA?

0
397

Piše: L.P.

Dosadilo vam je vaše standardno, klišeizirano uređenje kupatila, koje nimalo nije inovativno niti privlačno, a ponajmanje mjesto za užitak i relaksaciju. Ili ste možda trenutno u fazi adaptacije kupatila i ne odlučni ste u različitim ponudama brojnih proizvođača i prodavača?

Donosimo vam rješenje kako kreirati kupatilo koje podsjeća na SPA centar, mjesto koje ćete vi voljeti i koje će voljeti vas.

1. Zelena boja

Zelena boja interijeru daje smiraj i harmoniju i povezuje ga sa prirodom. Možete je inkorporitati preko boje zidova, tapeta, peškira ili dekoracije.

2. Tapeta

Tapeta u kupatilu je hit, koji trenutno hara uređenjem interijera, možete je postaviti iznad kade, kao na predhodnoj slici ili na zid na kojem je ogledalo.

3. Drvo

Obavezan detalj u kreiranju spa mjesta jeste drvo. Drvo daje toplinu, povezanost sa prirodom i odlično se slaže sa zlenom bojom, spomenutom ranije.

4. Dekorativni ormarić u boji

S obzirom na to da su bijela, svijetlo smeđa, blijedo plava i zelena, boje koje se najčešće nalaze u spa centrima, ne bi trebalo od njih odudarati. Međutim jedan ormarić za odlaganje peškira ili sredstva za čišćenje može biti u jačoj boji, kao posebna dekoracija. Predlažemo da ga smjestite ispod ogledala ili u ćošak, kao dekoracija.

5. Mramor

Kada govorimo o luksuzu, moramo spomenuti taj najljepši kamen – mramor, koji svaku prostoriju čini neodoljivo lijepom i glamuroznom. Naš prijedlog su mramorne pločice za kupatilo, barem na jednom zidu.

6. Assesoari

Obavezani detalji u modernom kupatilu su asseosari, kao što je držač sapuna, četkica, maramica, posuda za tečni sapun i sl. Naravno u imitaciji bijelog kamena ili mramora.

7. Nježna plava

Plava boja je također odlična za kreiranje spa prostorije, kao i zelena daje smiraj i relaksira.

8. Aromatični mirisi

Ono što je pod obavezno u spa prostoriji su opuštajući mirisi trave, lavande, ruže i mnogi drugi. Možete nabaviti mirisne svijeće ili mirisne štapiće.

9. Zlatni detalji

Ukoliko želite dodati više luksuza nabavite slavine, tuš, držače peškira i pumpice za posude u zlatnoj boji.

10. Kada

I naravno za kraj, šta je spa bez jacuzzi kade? Naravno, ukoliko želite običnu kadu, također možete postići divan efekat luksuznog kupatila sa stilskom kadom, sa predhodne fotografije.

NO COMMENTS