Kupatila inspirisana spa centrima i namještaj od ratana sve su popularnijim na Pinterest-u i postaju jedan od vodećih trendova uređenja u 2018.

Spa je skraćenica za sanus per aquam, što u prevodu sa latinskog predstavlja “zdravlje iz vode”. U praksi to znači da u svakom centru koji kao primarni sadržaj bazira na vodi, idealno termalnoj ili ljekovitoj (što nije čest slučaj), imamo i opravdanje da ga nazovemo spa centrom. U suštini teži održavanju zdravih životnih navika, opuštanju i oslobađanju od stresa. A ako ne možete otići u neki spa, zašto takav ugođaj ne biste stvorili u udobnosti vlastitog doma.

So Spa u Sofitelu, BKC, Mumbai

Sa povećanjem svijesti brige o sebi i vlastitom tijelu, ljudi počinju kupatilo doživljavati kao lični prostor, mjesto za povlačenje i odmaranje, osvježenje i oživljavanje. U kombinaciji sa sve češćom posjetom hotelima i termalnim odmaralištima, gdje imaju priliku uživati u raskoži luksuzno dizajniranih kupatila, ne iznenađuje činjenica da se taj izgled želi kreirati i imati u udobnosti vlastitog doma.

cgpartners.net

Kupatilo koje izgleda kao spa treba da naglašava mir i spokoj kroz elemente dizajna kao što su čiste, diskretne linije, prirodni elementi i umirujuće, neutralne boje. Ponekad je dovoljno samo uvrstiti dio sadržaja koji će ostaviti dojam luksuza.

Kuaptila sa naglašenom drvenom teksturom u kombinacijji sa tamnim bojama neutralnih tonova

 

Ovo naprijmer mogu biti samostojeće kade, koje su duže i dublje od klasičnih, i koje omogućavaju potpuno uranjanje tijela u vodu.

Enmon – Samostojeća kada – 1.637,75 KM

Ukoliko želite postojećem kupatilu dati šarm spa oaze, tuš baterije ‘padobrani’ koje imitiraju padanje kiše, armature i kupaonska galanterija izrađene od bakra, betona ili tamnog kamena, ili jednostavno saksija sa biljkom, stvorit će efekat opuštajućeg okruženja.

Brotis – Tuš baterija Venis Austun Natural

Prateći trenutne modne trendove za enterijer kuće i kupatila kroz ponudu aksesoara i dekoracija možete savršeno oblikovati svoje kupatilo da dobijete ovakav opuštajuči izgled. Budite selektivni u odabiru i razmišljajte prije svega praktično.

Brotis – Geddy Ninfea kupaonska galanterija

Brotis – Geddy Vivienne kupaonska galanterija

Brotis – Geddy Mysotosis kupaonska galanterija

Šta je to što vam treba u kupatilu, a da može da stvori atmosferu spa oaze. Da li možda trebate kutiju za tufere ili policu za peškire? Tu su svakako spužve i mreže za kupanje sa korpicama, mala dekorativna ogledala, rasvjeta, i završni dodaci kao što su peškiri, biljke, slike i svijeće. Svi ovi elementi, pojedinačno ili u kombinaciji mogu podići prostor za kupatilo od običnog do izvanrednog.

 

 

 

Eurotrim oprema za kupatilo – termotretirano drvo
Ogledalo sa policama – 161 KM
Drveni umivaonik  – 840 KM
Polica za kupatilo – 672,0 KM

Eurortrim – Oprema za kupatilo od termotretiranog drveta Komoda za kupatilo Korpa za veš

 

 

Yisk – Držač četkica za zube LUCKSTA
Dozer sapuna LUCKSTA – 5 KM
Yisk – Staklena posuda LUCKSTA – 5 KM

Mada zakazivanje spa tretmana s vremena na vrijeme može biti odličan izvor energije i priprema za novu sedmicu, svjesni smo da ne možemo svi sebi priuštiti taj luksuz, kako zbog finansija, tako i zbog nedostatka vremena.  Iz tog razloga dozovlite sebi da unošenje elemenata opuštajuće atmosfere koje smo naveli unesu u vaš dom osjećaj ugode i luksuza koji nam svima prija.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PRIKAŽI
SAKRIJ