LG Electronics brend predstavio je svoj najnoviji sistem Residential Air Conditioning (RAC), po imenu ARTCOOL Stylist Inverter V, koji je dobitnik nagrade 2014 iF Design Award…

Prethodnik ovog originalnog sistema, ARTCOOL Gallery lansiran je 2001.godine, a novi sistem koji su ovom prilikom predstavili je jedinstvena zidna jedinica kvadratnog oblika, sa suptilnim LED osvjetljenjem i novim sistemom sa tri opcije Soft Airflow, koji zrak distribuira jednako po cijeloj prostoriji, kako bi se postigao bolji komfor. Zahvaljujući naprednog tehnologiji LG invertora, ovaj premium model osigurava vam efikasno, skoro nečujno funkcioniranje, kao i velike uštede električne energije.

„LG ARTCOOL Stylist dizajn klima uređaja podiže na sasvim novi nivo,“ rekao je Hwan-yong Nho, predsjednik LG Electronics Air Conditioning & Energy Solution kompanije. „ARTCOOL Stylist će svakako impresionirati, čak i onog najzahtjevnijeg kupca, svojim tihim sposobnostima hlađenja i grijanja, energetskom efikasnošću i visokim performansama. Činjenica da ovaj uređaj savršeno izgleda u svakoj prostoriji je njegov najbolji element.“

Premium ARTCOOL Stylish svojim dizajnom uspostavlja nove granice za rezidencijalne klima uređaje. Ovaj novi model vrlo lako se uklapa u bilo koji interijer – moderan, klasičan ili minimalistički. S obzirom na to da ima dubinu od samo 121 mm, LG ARTCOOL Stylish je za 25mm tanji od svog prethodnika i vrlo neupadljivo stoji na bilo kojem zidu. Ova redizajnirana naprava ima prsten LED osvjetljenja koji mijenja boju, ovisno od toga da li grije ili hladi prostor, a može biti prilagođen da se uklapa sa bilo kojim raspoloženjem ili ambijentom.

LG inovativni RAC sistem emitira nježni protok zraka u tri različita pravca u isto vrijeme. Ova trosmjerna Soft Airflow funkcija raspoređuje zrak sa obje strane, kao i prema podu, što rezultira ugodnim efektom koji umiruje i djeluje prirodnije od bilo kojeg drugog klima uređaja koji radi samo u jednom, direktnom smjeru. Štoviše, napredna LG tehnologija invertera daje ovom uređaju mogućnost da radi vrlo tiho, na jačini od samo 19dB, dok troši znatno manje električne energije u odnosu na konvencionalne klima uređaje, bez invertera.

Za još ugodniji osjećaj, ARTCOOL Stylist sistem dolazi u kompletu sa podjednako privlačnim daljinskim upravljačem, koji ima touch screen displej od 3.4 inča, u predivnom i elegantnom, kružnom dizajnu. Ovaj napredni daljinski upravljač omogućava vam da brzo i lako prilagodite podešavanja uređaja, uključujući i boju i jačinu LED osvjetljenja. Displej na daljinskom upravljaču prikazuje vam i korisne informacije, poput trenutnog načina rada, temperaturu i vrijeme.

LG ARTCOOL Stylist od ovog mjeseca biti će dostupan za kupovinu u popularnim trgovinama širom Europe, Afrike i Zajednice nezavisnih država.

Uklapa se uz bilo koji interijer

Od modernog do minimalističkog, klasičnog do suvremenog, rustičnog do retro interijera, jednostavni elegantni dizajn ARTCOOL Stylist uređaja savršeno će se uklopiti u bilo koji ambijent ili okruženje, kako bi vam dao mogućnost kreiranja životnog prostora koji je u savršenoj harmoniji sa vašim ukusom, kakav god on bio.

Potpuna pokrivenost

Svjež povjetarac vas neće samo pogoditi u lice… on će vas nježno pomilovati. ARTCOOL Stylist preusmjerava zrak, kako njegov udar ne bi bio snažan i na taj način čini da se osjećate kao da ste vani i uživate u svježem zraku. Potpuna pokrivenost sa trosmjernim šablonom prostiranja zraka, koji ide u svim pravcima kreira pravo stanje relaksacije.

Iluminacija i osvjetljenje

Od opuštajućeg do romantičnog, LG ARTCOOL Stylist uređaj daje vam opciju prilagođavanja boje i jačine LED osvjetljenja. Toplo, hladno ili klasično, osvjetljenje vašeg osobnog prostora je u potpunosti vaš izbor.

Operativno osvjetljenje

Operativno LED osvjetljenje pulsiranjem reagira na vaše komande. Dodatno, opcija Pametnog alarma pomaže vam da se probudite sa laganim svjetlosnim efektima, koji imitiraju izlazak sunca. Od snage vjetra do temperature, svaka promjena manifestira se posebnim osvjetljenjem sa ARTCOOL Stylist uređajem na vašem zidu.

Inovativni daljinski upravljač

Ovaj jednostavni i intuitivni daljinski upravljač ima dovoljno mali, ali u isto vrijeme jasni prikaz osnovnih informacija, kao i “vrućih tipki” za brz i jednostavan pristup vašim omiljenim funkcijama. Zbog njegovog inovativnog oblika i kontrola funkcija, sa manje pokreta napravit će puno više.

Virtualna tišina (Sleep Mode)

Zahvaljujući jedinstvenom LG BLDC motoru i Turbo Fan tehnologiji, sva nepotrebna buka eleminirana je iz njihovog novog uređaja, radi omogućavanja elegantne, skoro u potpunosti tihe operacije. Sa jačinom zvuka od samo 19dB, ARTCOOL Stylist uređaj smanjuje nivo buke za skoro polovicu u odnosnu na svoje prethodnike. Štoviše, tihi noćni način rada osigurava tiho i mirnije iskustvo, koje vas neće ometati dok odmarate.

60% ušteda energije

Revolucionarna LG tehnologija invertera svojim visoko efikasnim izmjenjivačem topline i kompresorom pruža snažne i visoko kvalitetne, a u isto vrijeme tihe performanse, dok je potrošnja električne energije za 60 % manja, sa ciljem kreiranja energetski najefikasnijeg sistema klima uređaja na svijetu. Ukoliko koristite ovaj uređaj, dobijete više, a potrošite manje.

BLDC kompresor

LG InverterV klima uređaj opremljen je BLDC kompresorom koji koristi snažni neodimijumski magnet. Ovaj kompresor na taj način ima pojačanu efikasnost.

1. Smanjuje cirkulaciju ulja svojim sistemom za odvajanje ulja

– vrlo je pouzdan pri brzom radu

-efikasnost je povećana na manjoj brzini rada

2. Efikasnost motora je povećana

-koncentrira i distribuira

– povećava EER na nižim nivoima

3. Minimalizira gubitak kompresije

BLDC Motor ventilatora

BLDC Motor ventilatora, koji je specijalno prilagođen radu sa LG InverterV sistemom omogućava tiho hlađenje, u usporedbi sa konvencionalnim AC/DC motorima. Dodatno, on ima preciznu kontrolu brzine, koja omogućava korištenje 13 različitih nivoa.

Kontrole okretnog momenta

Delikatne kontrole okretnog momenta omogućavaju kompresoru rad na minimalnom nivou hercaže od 35Hz i niže, čime se smanjuju buka i vibracije, dok se energetska efikasnost povećava.

LG kompanija kreirala je klima uređaj koji vam dozvoljava da kontrolirate vaša čula nježnim dodirom povjetarca na vašoj koži, tihim šumom efikasnog hlađenja i promjenom nijansi boja u zraku. Osjećaj kontroliranja vjetra i sunca daje vam dodatnu snagu u vašem užurbanom životu.

Nemojte dozvoliti vašem klima uređaju da diktira vaš stil. Kreirajte sami svoj klima uređaj sa revolucionalrnim LG ARTCOOL promjenjivim foto okvirom. Jednostavno zamijenite fotografiju iz okvira, kako bi se savršeno uklopila sa vašim ambijentom i raspoloženjem.

Za razliku od mnogih drugih kućnih uređaja, LG klima uređaji dizajnirani su da budu funkcionalna umjetnost – oni izgledaju “cool” dok vas hlade. Moderni, lijepi i elegantni, sjajno se uklapaju uz vaš dekor svojim atraktivnim dizajnom i neuporedivim stilom. Savršeni su za bilo koju prostoriju.

Pogledajte video:

Komentari

comments

Ambyenta namještaj