Piše: V. Vujić

Prostor u kojem boravite djeluje monotono i želite da promijenite izgled, da mu dodate novu svježinu, ali i da uštedite novac. Kupovina novih komada namještaja, može da bude teret za kućni budžet, pa zbog toga Decor In portal vam donosi ideju kako učiniti da sofa koju imate izgleda kao nova pravilnim dodavanjem detalja.

Kako rasporediti detalje: Korak po korak

 

1. UKLONITI STARE DETALJE

Detalji koji se nalaze su sličnih tonova kao i sofa, zbog toga ih je potrebno ukloniti i dodati nove detalje koji će postoru da daju moderni izgled.

2. DODAVANJE NOVOG TEPIHA

Dodavanjem tepiha jakih boja možemo da definišemo izgled neutralnog prostora. Na fotografiji je prikazan ćilim jarkih boja sa sivim tonovima koji ističe sofu neutralnih boja.

3. DODAVANJE NOVOG OSVJETLJENJA

Stara lampa zamijenjena je sa novom koja ima specifičan dizaj što prostoru daje moderan izgled.

4. SOBNA BILJKA KAO NOVI DETALJ

U drugi ugao možemo da dodamo sobnu biljku koja će da uravnoteži prostor i doda prirodni elemnet u prostoru.

5. NOVA UMJETNINA NA ZIDU

Veća zidna slika za jednostavnim dizajnom i malim svijetlim drvenim okvirom, popunjava prazninu na zidu i čini prostor većim.

5. ZADNJI KORAK: DODAVANJE PREKRIVAČA I JASTUKA

Prilikom dodavanja jastuka možemo da kombinujemo velike i male jastuke. Veliki jastuci daju komfor, dok mali jastuci za specifičnim dizajnom ističu prostor. Ovo predstavlja zadanji korak uređenja sofe koja sada ima topliji i prijatniji izgleda sa dodavanjem i zadnjih detalja.

 

Komentari

comments