Što je ljepše od odmora ili druženja uz čašicu vina? Za mnoge hedoniste ove se ne da ni s čime mjeriti, a budući nismo svi takvi sretnici pa da imamo vinske podrume ili barem podrume bilo kakve vrste u kojima možemo, između ostaloga, držati i boce s vinom, moramo se snaći na drugačije načine i smjestiti ga, primjerice u samu blagovaonicu.

 

 

Ako već imate pozamašnu kolekciju boca vina koju čuvate s ljubavlju i držite se one stare da je vino tim bolje što je starije, vrijeme je da sve zajedno izložite u svojoj blagovaonici. Ako vam boce uvijek budu na oku moći ćete se u svako doba pohvaliti svojom bogatom kolekcijom, ali i odlučiti se nekoga počastiti dobrom kapljicom. Osim toga, trebate znati da je trend u uređenju blagovaonica da se vinske i ostale boce pića izlažu na oku vidljivim mjestima. Pa krenimo!

Integrirane police – ukoliko preuređujete blagovaonicu, razmislite o integriranim policama za vino. Dakle, police koje imaju utore za vinske boce mogu se kombinirati s ostalim policama u blagovaonici. Mogućnosti su bezbrojne, police mogu biti zajedno, na jednoj strani kuhinje, ili mogu biti simetrično postavljene između polica za ostale stvari. Uvijek postoje izrezbarene police koje će dati poseban štih cijeloj prostoriji.

Miješajte i veselite se – postoje različite police za vino koje se kupuju gotove, a potom se objese na zid. Možete kombinirati više ovakvih različitih i staviti ih na drugačija mjesta u blagovaonici. Odlična je stvar što za ovakve, gotove police ne trebate imati veliku kolekciju boca vina, dovoljno je samo desetak ili čak i manje.

 

Vino kao umjetnost – ako ste doista vinski ‘freak’, razmislite o tome da vinske boce izložite baš poput umjetničkih dijela. Za ovo svakako trebate jedan cijeli zid u blagovaonici i znajte da će onda one postati središnji dio prostorije. Boce se mogu objesiti direktno na zid pomoću raznih stalaka, mogu se montirati prave police za vino kakve se koriste u vinskim podrumima ili možete postati sam svoj majstor te napraviti unikatnu policu ili komodu u kojem će biti izloženo vaše drago vino.

 

Komentari

comments

Ambyenta namještaj