Studio “Ruetemple” je poznat po svojim suvremeno uređenim rezidencijama i poslovnim prostorima, a jedan mladi par s djecom ih je angažirao upravo iz tog razloga. Naime, svoj su dotrajali stan odlučili preurediti te ga prilagoditi potrebama djece.

family-house-ruetemple-architecture-residential_dezeen_2364_col_10

Njihovi su zahtjevi bili jasni; treba se poštovati estetika minimalizma, no isto tako nastojati izbjeći efekt sterilnosti kakav se često nalazi u suvremenim projektima. Arhitekti su stan zamislili po principu open spacea, sa čime su dobili na prostoru, a stan su ukrasili velikim mrežama. Točnije, na dijelovima gdje se prethodno nalazio zid ili kakva pregrada, sada stoje velike bijele mreže koje podjednako služe kao dekoracija, ali i za igru te odmaranje. U stanu prevladava bijela boja s dodatkom ponekog drvenog elementa i zelenog bilja koji cijeli prostor čini još zanimljivijim.

Mreža kao središnji motiv suvremene rezidencije (фото 1)

Mreža kao središnji motiv suvremene rezidencije (фото 2)

Mreža kao središnji motiv suvremene rezidencije (фото 3)

Mreža kao središnji motiv suvremene rezidencije (фото 4)

Mreža kao središnji motiv suvremene rezidencije (фото 5)

Mreža kao središnji motiv suvremene rezidencije (фото 6)

Komentari

comments

ambyenta