NA BJELAŠNICI NIČE PRAVI GRAD! OTVARA SE DO ZIME!

0
299

Na sarajevskoj planini Bjelašnici privodi se kraju izgradnja  apartmansko-poslovnog  naselja “Srebrna lisica” koje bi trebalo biti otvoreno već krajem ove godine.

Kako se u subotu na licu mjesta uvjerila ekipa BiznisInfa, radovi se odvijaju punom parom na deset zgrada čija je izgradnja pri samom kraju.

lisica50-700x336

Većina objekata je već dobila svoj finalni oblik i sada se radi na dovršavanju krovova, fasada, stolarije te na unutrašnjim radovima. Na jednom objektu još se dovršavaju zidarski radovi.

Objekti se nalaze uz samu ski stazu na lokaciji Babin do.

Ukupna izgrađena površina naselja „Srebrna lisica“ će iznositi oko 13.000 m2, a u svom sastavu će imati 16 samostojećih objekata, od kojih je 10 apartmanskog tipa i 6 trgovačko-zanatsko-uslužnog tipa, kao i podzemnu garažu sa 98 parking mjesta.

Kada se u obzir uzmu objekti koji odranije postoje u neposrednoj blizini, može se reći da na lokaciji Babin do na Bjelašnici niče pravi grad.

Agencija za nekretnine Prostor oglasila je prodaju apartmana u jednom od ovih objekata. Kako je navedeno, objekat ima 16 apartmana površine od 30 m2 do 80 m2.

Apartmani

Apartmani u tom objektu su dostupni po cijeni već od 2.374 KM po metru kvadratnom, ne računajući PDV, a većina ih je već prodata.

Inače, ovo će biti prvo moderno katunsko naselje u BiH, s obzirom da će zgrade dizajnom asocirati na stare bosanske planinske kuće.

Ranije je objavljeno da desetak bosanskih firmi ulaže u ovo naselje, a da je projektant Studio NonStop.

Projekt je zamišljen kao jedinstven turistički kompleks, koji će privući sve one koji vole dobro skijanje i kvalitetno druženje.

Komentari

comments