NAJAVLJUJEMO BEOGRADSKI SAJAM NAMJEŠTAJA, OPREME I UNUTARNJE DEKORACIJE

0
85

Od 8. do 13. studenog na Beogradskom sajmu održaće se 54. Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutarnje dekoracije, a dan kraće trajat će 54. Međunarodni sajam strojeva, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije. Manifestacije se održavaju pod sloganom “Beogradski sajam namještaja – sada”.

Više od 520 izlagača iz pedesetak zemalja predstavit svoje eksponate na 55 tisuća kvadrata izložbenog prostora: namještaj svih vrsta i namjena, proizvode za uređenje interijera i unutarnju dekoraciju, strojevi, alate i repromaterijale koji se koriste u kompletnoj drvnoj industriji.

namestaj2016_front

Nikola Andrić, rukovoditelj Službe organizacije projekata Beogradskog sajma:

– Redizajniranje Sajma namještaja počeli smo prošle godine, ove mjerimo “prolazno vrijeme” i očekujem da ćemo 2017. godine moći pričati o ozbiljnoj europskoj manifestaciji. Cilj nam je da podignemo svijest o značaju ovakvih gospodarskih događaja, koji stvaraju poslovno okruženje koje donosi korist i gradu i republici. Želimo promijeniti sadašnji niska razina finalne obrade u drvnoj industriji, jer od njega ovisi visina BDP-a – cjepanice koje se stavljaju u vatru dvostruko uvećavaju vrijednost drveta, izrada furnira trostruko, a izrada dizajniranog namještaja – 20 puta.

Manifestacija okuplja proizvođače namještaja i distributere, inženjere, dizajnere, arhitekte, veliki broj profesionalaca iz zemlje i svijeta kao i širu javnost. Jedan je od najvećih europskih sajmova , pravo mjesto za sagledavanje kompletne produkcije domaćih proizvođača, sudionika iz regije, kao i ponude uglednih svjetskih kompanija. Sajam je najbolji vodič za nove trendove u svijetu dizajna i plasman noviteta u formi, materijalima i idejnim rješenjima za kompletno opremanje interijera.

Sajam namještaja naglasak stavlja na poslovni segment, a u fokusu manifestacije su kompanije okrenute dizajnu, inovacijama, kvaliteti i funkcionalnosti namještaja. Sudionici sajma pripadaju svim fazama proizvodnje – od primarne prerade drveta do finalnog proizvoda i funkcionalno-estetske dorade modela.

Najznačajnija poslovna novina na Sajmu namještaja je Hosted Buyer program, čiji je cilj efektnije plasiranje proizvodnog programa izlagača na nova tržišta.

Prvi dan Sajma – utorak 8. studenog planiran je kao Buyers Day (Poslovni dan). Beogradski sajam organizirao je dolazak poslovnih posjetitelja, koji spajaju tržišta i kreiraju potražnju na tržištima na kojima posluju.

Zoran Jedrejčić, dizajner i art direktor Sajma namještaja:

– Promjenu kulturološkog stavka, biznis i estetskog aspekta Sajma namještaja započeli smo da bismo pomogli gospodarstvu. Vjerujemo da uspjeh jedne tvrtke ovisi od cjeline, da rezultate ne donose uspješni pojedinačni dijelovi, bez obzira da li se radi o proizvodnji, prodaji ili pisanju o njima. Mislim da nam treba pet godina od početka novog pristupa u organiziranju ove manifestacije, da bismo vidjeli da li je beogradski Sajam namještaja postao svjetska manifestacija i da li se nalazi među onim sajmovima s kojima želimo da se mjerimo. Proizvodnja namještaja nije samo drvno-prerađivačka djelatnost, on se proizvodi i od metala, stakla …, tako da je više djelatnosti koje utječu na BDP. Sigurno je da veći kvalitetu i prepoznatljiviji brend proporcionalno utječu na rast cijena namještaja. Uz različita dešavanja mogu najaviti da će na Sajmu biti i najrazličitijeg namještaja – od onog dostupnog širokom krugu potrošača, preko elitnog, do renomiranih stranih brendova. Ove godine sudionici su i mnogi regionalni lideri, koji su postigli kvalitetu vrlo blizak svjetskoj razini u ovom području.

Posjet kupaca iz cijelog svijeta omogućuje izlagačima direktan kontakt s potrošačima čiji je cilj sklapanje poslovnih aranžmana. Ove aktivnosti utječu na povećanje izvoza i dalje potiču razvoj domaće privrede.

Za što učinkovitiju promociju kompanija i efektnije poslovne aranžmane tijekom sajma, dostupan je B2B poslovni portal namijenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posjetitelja Sajma namještaja. Usluga zakazivanja B2B sastanaka za sve registrirane sudionike (izlagače i poslovne posjetitelje) je besplatno.

Novinu na ovogodišnjem sajmu predstavlja Design Talks – arhitekti i dizajneri razgovarat tijekom čitavog Sajma sa zainteresiranim posjetiteljima. Sudionici u programu su: Lucie Kolda (Češka), Voja Žanetić (Srbija), Guillaume Delvigne (Francuska), GRUPA – Filip Despot (Hrvatska), skiva DESIGN – Stefan Krivokapić (Irska), FOLKK – Nova Iskra (Srbija), prostoriite ( Hrvatska), SEGIS (Italija), ALIVAR (Italija) i moya LINE (Srbija).

Pripremljena je i Izložba mladih dizajnera, čiji je cilj promoviranje i afirmiranje mladih umjetnika.

Sajam strojeva, alata i repromaterijala

U okviru 54. Međunarodnog sajma strojeva, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije biće izložena široka paleta proizvoda i repromaterijala za izradu namještaja, površinsku obradu i spajanje, okovi i ukrasi, strojevi i alati za obradu drveta.

Zapažen broj izlagača dolazi iz Njemačke i Turske, a na Sajmu će biti predstavljeni i brendovi iz Francuske, Bugarske, Tajvana, Hrvatske, Slovenije … Posjetitelji će imati priliku da vide i kupe najsuvremenije strojeve visoke preciznosti u svim fazama obrade drva, pilane, sušare, mehaničke, električne i pneumatske alate koji svjedoče kojom brzinom se inoviraju i razvijaju perspektivne.

Sadržajan prateći program uključuje konferencije, prezentacije, predavanja … U utorak, 8. studenog bit će održana Investiciona konferencija o industriji namještaja u Srbiji.

Aleksandar Ivković, rukovoditelj Službe marketinga Beogradskog sajma:

– Ove godine nastavili smo trend rasta, jer smo povećali i broj izlagača i izložbeni prostor. Potrudili smo se da oni koji su prošle godine bili promatrači, ove godine budu izlagači. Nove trendove unijeli smo iu prateći program, jer će poznati dizajneri razgovarati i razmjenjivati ​​znanja i ideje s sudionicima i posjetiteljima koji to budu željeli. Cilj nam je da na Sajmu otpočnu neke važne priče, da se one nastave i poslije manifestacije, a organizacijski tim je u to uložio mnogo napora. Nastavljamo dalje i želimo beogradski Sajam namještaja već 2017. bude nalik sajmovima u Milanu ili Kölnu.

Najinovativnijim i najuspješnijim izlagačima internacionalni žiri dodijelit nagradu “Zlatni ključ”. Ovogodišnji žiri čine: Guillaume Delvigne, dizajner iz Francuske, Lucie Kolda, dizajnerica iz Češke, Filip Despot, produkt dizajner iz Hrvatske, Stefan Krivokapić, dizajner milanskog studija skrivam, Voja Žanetić, novinar, scenarist, marketinški stručnjak i vlasnik marketinške agencije Mosaic.

Medijski partneri manifestacij su: Designed.rs, Ego magazine, Archiproducts, Kuća stil, Before & After, Style.rs, Moj stan, Drvotehnika, BRAVACASA, Podovi, Tjedan dizajna Zagreb i Gradnja.rs.

U redizajnu vizualnog koncepta sudjelovao je Peter Gregson Studio iz Novog Sada.

SERVISNE INFORMACIJE

U utorak i srijedu – 8. i 9. studenog, radno vrijeme Sajma namještaja je od 10 do 19 sati, a od četvrtka, 10. studenog do nedjelje, 13. studenog, hale će za posjetitelje biti otvorene od 10 do 20 časova.

Tijekom čitave manifestacije radno vrijeme Sajma stroj je od 10 do 19 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, a cijena ulaznica za grupne posjete je 200 dinara. Učenici stručnih škola i fakulteta 10. i 11. studenog sajam mogu posjetiti besplatno. Parking se plaća 100 dinara na sat.

Komentari

comments