NAJESKLUZIVNIJE POSTAVKE NA OVOGODIŠNJEM SAJMU NAMJEŠTAJA U MILANU

0
930

Jučer je počeo događaj godine u svijetu dizajna enterijera, a mi vam otkrivamo najeksluzivnije stvari koje se mogu vidjeti na 54. Sajmu nameštaja u Milanu koji će trajati do 19. aprila.

  1. “Luj Viton” prikazuje osam noviteta linije namještaja “Objets Nomades”, uključujući i fotelju “Cocoon” od brazilskih dizajnera “Campana Brothers”.

 

  1. Jedan od najpoznatijih dizajnera današnjice Tom Dikson je napušteno milansko pozorište “Balilla” pretvorio u prostor za prezentaciju svoje najnovije kolekcije, koja obuhvata i nebične “istopljene” lustere.

 

  1. Dizajnerka osvjetljenja Lindzi Adelman lansirala je novu seriju lustera od mesinga i duvanog stakla “Cherry Bomb Cages” u galeriji “Nilufar”.

  1. Dizajnerka India Mahdavi osmislia je upečatljivu liniju pločica za italijanski brend “Bisazza”, a posjetioci Sajma u italijanskoj prestonici mode imaće privilegiju da među prvima vide kakva nas sve iznenađenja očekuju u 2015. godini.

  1. Povodom stogodišnjice rođenja umjetnika i dizajnera Harija Bertoje (Harry Bertoia), kompanija “Knoll” je naručila od firme “OMA” da kreira izložbu namještaja Harija Bertoje, kao i njegovih skulptura, nakita i crteža.

 

  1. Modna marka “COS” (sestra firma brenda “H&M”) naručila je instalaciju od kompanije “Snarkitecture” koja je napravljena od hiljade traka od bijelog platna koje vise sa plafona i čine jedinstvenu pećinu. Pravi način da se postavke i premijere sa “Salone del Mobile” oplemene i duhom umjetnosti.

  1. Britanski dizajner Li Brum (Lee Broom) transformisao je prazne prodavnice u izložbeni prostor gde će prikazati veliku kolekciju namještaja, osvjetljenja i aksesoara, uključujući i mesingane čaše izložene u formi umjetničkih vinjeta.

  1. Internet prodavac Yoox.com zatražio je od devet brendova da dizajniraju proizvode specijalno za “Salone del Mobile”. Proizvodi se prodaju na izložbi “Made in Milano” u Pinakoteci “Ambrosiana”, a među njima su i tanjiri Osane Viskonti (Osanna Visconti).

Ovo je samo dio sadržaja koje posjetioce “Salone del Mobile” očekuje u šest sajamskih dana, a mi ćemo će i u narednom periodu predstavljati najznačajnije i najzanimljivije novitete koji najavljuju vodeće trendove u dizajniranju enterijera za ovu godinu. Zato budite i dalje uz nas i saznajte prvi šta nam sve donosi 54. po redu Sajam nameštaja u Milanu.

kucastil.rs

NO COMMENTS