NAKON ZABAVNOG PARKA NA TREBEVICU NA RED DOLAZI SPORTSKI KOMPLEKS NA IGMANU

0
678

Tačno prije godinu dana u razgovoru za Slobodnu Bosnu šeik Muhamed bin Saqr al-Qasimij iz Emirata najavio je izgradnju i otvaranje zabavnog parka „Sunnyland“ na Zlatištu. Tada su postojali projekti, idejna rješenja i dobra volja, a godinu dana poslije zabavni park „Sunnyland“ otvorio je vrata svojim posjetiocima.

sunnyland

Zabavnim parkom „Sunnyland“ dominirat će „Alpine coaster“, što bi se moglo prevesti kao bob na šinama. A pored „Alpine coastera“ posjetioci će moći uživati u restoranu u čijem sklopu je i zatvorena igraonica za djecu.

„Vlasnici zabavnog parka su investitori iz Evrope i sa Bliskog istoka, a vrijednost investicije je 15 miliona KM“, kaže Mirza Karić iz firme Dubos koja vodi poslove menadžmenta za šeika Muhameda.

Prema njegovim riječima, cijene usluga, pića i hrane neće se razlikovati, odnosno neće biti ništa više od prosječnih gradskih cijena, a vožnja „Alpine coasterom“ koštat će 7 KM u dane vikenda, a radnim danom 5 KM.

„U zabavnom parku trenutno je zaposleno 60 ljudi sa kojima su potpisani ugovori, a ostvarane je i saradnja sa preko 30 dobavljača“, kaže Karić navodeći da je „Alpine coaster“ isporučila firma iz Njemačke, kuhinju za restoran firme iz Italije i Švedske, a namještaj firme iz BiH…

„Zabavni park projektovao je arhitekta Kenan Hadžović odnosno njegova firma Prodig, a izvođači radova bili su HMI Inžinjering, zatim Marvel i Krivaja metali iz Zavidovića“, kaže Karić navodeći da nije bilo nikakvih problema i da je ostvarena dobra saradnja sa nadležnim ministarstvima u RS-u kao i sa dvije općine u Istočnom Sarajevu.

Pored postojećih sadržaja, zabavni park dobit će i vanjsku igraonicu za djecu površine 1000 kvadratnih metara, a već su potpisani ugovori sa firmom iz Austrije i kompanijom Glouios iz Zenice.

Nakon otvaranja zabavnog parka „Sunnyland“ šeik Muhamed bin Saqr al Qasimi namjerava olimpijsku planinu Igman staviti na listu stalnih destinacija reprezentacija i sportskih klubova svijeta. On je kupio hotel Feri na Igmanu, a za SB je o svojim planovima rekao: „Namjera mi je i želja da planinu Igman stavim na mapu stalnih destinacija reprezentacija i sportskih klubova koji bi na Igman dolazili radi priprema“

Već su napravljeni projekti za sve sportske sadržaje u skladu sa standardima FIBA-e, FIFA-e itd., a još se čeka da nadležna ministarstva i institucije daju podršku ovom projektu.

Komentari

comments