NAPRAVITE SAMI ŠATOR U DJEČJOJ SOBI

0
2362

Djeca obožavaju nove stvari, a posebno vole stvari u koje se mogu zavući i maštati dok se igraju. Jedna od prvih dječjih igara zasigurno je ona o kaubojima i Indijancima, a indijanski šator ubrzo postaje predmet želja.

 Pravi šator možete složiti svome djetetu i u njegovoj sobi, uz malo truda i mašte.

 Šator obično povezujemo s kampiranjem, no danas se bavimo unutrašnjim šatorima za igru. I ako ste možda mislili da je kućica za igru ili veliki krevet na kat dovoljan za igranje, znajte da djeca vole mjesta u koja se vole zavući i u kojima će se osjećati zaštićeno, u kojima će moći na miru sanjati o svojim bitkama kauboja i Indijanaca, o jahanju konja ili ispaljivanju drvenih strelica.

Šator u dječjoj sobi može se napraviti od obične deke, popluna ili kakvog drugog prekrivača te s nekoliko drvenih letvica. Mogu se staviti i originalni šatori kakvi se nose na kampiranje, ali oni nisu previše preporučljivi jer obično ne dopuštaju slobodno cirkuliranje zraka zbog materijala od kojeg su napravljeni.

Najlakše se prave šatori u obliku piramide, mada se mogu napraviti i oni s ravnim krovom ukoliko nemate drvene letvice te umjesto njih za bazu uzmete stolić i stolicu za sjedenje između kojih se raširi željeno platno. Ipak, zbog sveopćeg dojma i atmosfere u dječjoj sobi predlažemo da se ipak malo potrudite i napravite šator piramidalnog izgleda.

 Osim što će dijete s ovakvim šatorom biti najzadovoljnije, također su i najlakši za složiti te ujedno i najčvršći. Dovoljno je letvice složiti u snop koji je spojen s jedne strane, a s druge strane raširen. Na spojenoj strani potrebno ih je nečim uvezati, a za to može poslužiti i obični konopac. Ovo je najlakša struktura, ali želite li uložiti još više truda, možete letvice ‘obući’ u platno. Kao što smo rekli, mogu se deka ili poplun koristiti umjesto platna za šator, ali također možete i kupiti zasebno platno pa tako ovaj šator iz dječje sobe nije nužno svakog dana prije spavanja razmontiravati.

 Dobra ideja za šator jest i da se spoje dvije letvice u oblik rašlji, a potom se te dvije rašlje spoje još jednom letvicom pa se tako dobije drugačiji oblik šatora.  No, koji god oblik izabrali, šator se dodatno može ukrasiti lampicama kakve se obično koriste na božićnim stabalcima, jastučićima, igračkama i čime god želite – samo je vaša mašta i mašta vašeg djeteta granica!

pomjeri.hr

NO COMMENTS