NAPRAVITE IDEALAN KUTAK ZA VAŠE MALIŠANE: 5 MAŠTOVITIH IDEJA

0
2334

Uređenje dječje sobe pravi je izazov za sve roditelje i jedan od najkreativnijih zadataka. Predstavljamo vam pet maštovitih ideja za dječje sobe zbog kojih ćete poželjeti da se bar na trenutak vratiti u djetinjstvo.

Kao mali, svi dječaci maštaju o sobama koje izgledaju poput zrakoplova ili spejs šatla, zamišljaju krevete u obliku trkaćih automobila i kućica na drvetu … Djevojčice, pak, žele svoj bajkoviti kutak u kojem mogu da se igraju s lutkicama. Pokrenite maštu svojih mališana, otkrijte temu koja im odgovara i uredite im sobu u kojoj će razvijati svoju kreativnost i avanturistički duh.

Kocka do kocke – kockica

Ovu dječju sobu dizanirao je njujorški arhitektonski studio “Incorporated”. Prostorom dominiraju žive boje, jednostavan, ali maštoviti namještaj i kreativno osvjetljenje. Kreveti na kat strogih geometrijskih formi idealni su za mališane različitog spola, dobi i afiniteta. Spajajući zonu igre i spavanja dizajneri su na kreativan način iskoristili svaki centmetar sobe i djeci obezbijedili prostor za razonodu i učenje.

Tri u jedan – soba za djevojčice

Soba, koju je osmislio poljski studio “81.WAW.PL”, namijenjena je djevojčicama koje su tek krenule u školu. Ova vedra i maštovito dekorirana prostorija podijeljena na tri zone: za učenje, igru i spavanje. Ležaj je postavljen duž zida, na visini od 150 centimetara, koja se smatra najprikladnijom za čitanje, a radni stol pored prozora, gdje je prirodna svjetlost najjača. Dio za igru smješten je u središtu sobe, a kutije s igračkama – ispod kreveta, kako ne bi nepotrebno zauzimale prostor.

Slobodna zona za tinejdžere

Soba za tinejdžere zahtijeva posebnu pozornost pri uređenju, dekoriranju, odabiru namještaja i opreme. Kada prerastu igranje s automobilima i lutkama, djeci je potreban elegantan i sveden prostor, moderno uređen, u kojem će se osjećati slobodno i sigurno. Upravo su to na umu imali dizajneri moskovske tvrtke “INT2architecture”.

Praktično rješenje za školarce

Kreveti na kat predstavljaju vrlo praktičan način za uštedu prostora u dječjoj sobi. Pored toga što su vrlo funkcionalni, mališani ih prosto obožavaju, jer prostor čine intimnijim nudeći mnoštvo mogućnosti za igru. Radni sto i police za knjige skriveni su ispod kreveta i okrenuti ka ulazu. Naspram je postavljen ormar s kliznim vratima prekrivenim ogledalom, koje vizualno proširuje prostor i stvara nove mogućnosti za razvoj dječje mašte.

Raizgrani detalji

Ukoliko mislite da bijela baš i nije zahvalna niti dovoljno zanimljiva za dječju sobu, razmislite ponovo. Kreirajući sobu za dvije sestre u stanu od 50 kvadrata u centru Instabula, dizajneri studija “Pebble Design” stvorili su zanimljiv i vrlo osvijetljen prostor. Na ulazu u sobu, duž jednog zida, postavljen je plakar s upečatljivim raizgranim detaljem jarkih boja. U produžetku, tik pored prozora, smješteni su kreveti i radni stol. Namještaj je modernog dizajna, jednostavnih, ali upečatljivih formi i tonova koji potiču na igru ​​i učenje.

 

 

(kucastil.rs)

NO COMMENTS