NAPRAVITE SAMI MAGIČNU KUTIJU: TUTORIJAL BY HOBBY ART CENTAR

0
222

Piše: Hobby art centar tim

Potreban materijal za izradu predmeta:

MDF predmet (ku 207)
Crna akrilna boja
Pure metalik srebro
Magična boja plava i zelena
Ljepilo za kadifu
Wax pasta bakar
Reljefna pasta
Špahtla
Šablon
Kist
Akrilni lak

magicna kutija

U prvom koraku nanesemo reljefnu pastu preko šablona na stranice kutije, koristeći špahtlu i pustimo da se osuši. MDF kutiju nakon toga obojimo u Pure Metalic boju, a unutra u crnu akrilnu boju. Nakon što je boja suha, koristeći magične plavu i zelenu boje, preći lazurno preko srebrene boje.

Nakon što je magična boja suha, prelakiraćemo kutiju akrilnim lakom jer nakon ovog koraka dolazi kadifa, a ona se ne lakira. Nakon toga nanesemo crnu boju preko šablona na poklopac, nakon što je boja suha na istom mjestu preko istog šablona nanesemo lijepilo za kadifu. Nakon što je ljepilo suho, postaće ljepljivo te apliciramo kadifu na to mjesto. Također, u unutrašnjost kutije ćemo nanijeti ljepilo za kadifu i kada je suho i ljepljivo nanijećemo kadifu te protresti kutiju.

Nakon što smo završili nanošenje kadife , te odstranili višak, nanijećemo bakarnu wax pastu vrhom prsta na rubove kutije i reljefe koje smo nanijeli na početku. I to je to 🙂

S nama inspiracija počinje!

Napomena: Sav potreban materijal možete pronaći u nekom od Hobby art centara, a više informacija o njima pogledajte ovdje.

Komentari

comments