NOVA GENERACIJA PAMETNIH STANOVA U SARAJEVU KOJI ŠTEDE ENERGIJU I DO 60%

0
1136

Prateći svjetske trendove i inovacije u arhitekturi i izgradnji, stambeni objekat lociran u samom centru Sarajeva, Skenderpašina 31,  spada u novu generaciju zgrada, koje imaju visoke uslove energetske efikasnosti čime je negativan uticaj po okolinu smanjen na minimum, što doprinosi i smanjenju troškova održavanja. Za razliku od dosadašnjih metoda zagrijavanja, primijenjena je nova tehnologija putem toplotnih pumpi. Ova tehnika grijanja/hlađenja u kombinaciji sa najsavremenijom izolacijom garantuje uštede i do 60%.

Jedan od noviteta na tržištu  uključuje i sistem “pametnog stana” pomoću kojeg vlasnik stana može veoma jednostavno i bez IT znanja upravljati svim sistemima u svom stanu (rasvjeta, grijanje, alarm, video nadzor, statistički prikaz potrošnje svih kućnih uređaja i sl.), preko smartphone-a ili tableta.

“Prilikom kupovine stana kupci nemaju puno prostora da njegovom uređenju i opremanju doprinesu svojim idejama, što nije slučaj sa našim stanovima. Svi finalni radovi u stanovima (toalet, parket, finalna obrada zidova itd.)  biće u potpunosti prilagođeni željama kupaca, čime kupce i njihovo zadovoljstvo stavljamo u središte našeg poslovanja”, izjavio je Nihad Bubica, marketing menadžer kompanije Lake d.o.o.

Kompanija Lake je pored stambenog objekta «Lake», investitor i hotela Courtyard by Merriott koji je u procesu izgradnje i trebao bi biti završen u prvoj polovini 2015. godine.

S obzirom na činjenicu da je u Sarajevu većim dijelom godine, posebno u ljetnom periodu, na snazi redukcija vode što u mnogome otežava uslove života građanima,  budući stanari ove zgrade ne trebaju brinuti. Objekat je opremljen vlastitim rezervoarom vode koji ima dovoljan kapacitet da svih 30 stambenih jedinica opskrbi vodom i u periodima kada je redukcija na snazi.

Komentari

comments