Nord Klassik je novootvoren izložbeno-prodajni prostor u Gundulićevoj 40 u Zagrebu te je ujedno i projektantski studio arhitektice Maje Tedeschi.

U svojoj ponudi namještaja nudi visoko kvalitetne Bulthaup kuhinje, te namještaj originalnih klasika danskog i skandinavskog dizajna iz perioda moderne. Arhitektica Maja Tedeschi je predstavila ovu ponudu namještaja kao odgovor na lokalno tržište koje je postalo zasićeno pomodnim talijanskim brandovima, a koji vrlo brzo zastarijevaju i izlaze iz mode.

Danski klasici su nastali u razdoblju iza Drugog svjetskog rata, te su i danas aktualni i avangardni, potpuno u skladu sa suvremenom arhitekturom, što govori o tome koliko je to značajan i bezvremenski dizajn. U pitanju je i vrhunska kvaliteta – s izvedbom u materijalima kao što su drvo, koža, čelik, a u nekim slučajevima i izniman primjer ručnog rada. Za razliku od drugih proizvođača namještaja ovi komadi imaju i kolekcionarsku vrijednost, što je namještaj stariji, to je njihova vrijednost veća.

 

Priča o skandinavskom dizajnu počinje stolcem Hansa J. Wegnera koji je slavu stekao u Americi. Kada je senator J. F. Kennedy 1960. za slavnu televizijsku debatu s tadašnjim suparnikom na predsjedničkim izborima Richardom Nixonom odabrao sjediti na stolcu Round Chair, danski dizajner Hans Wegner preko noći je postao zvijezda. Dizajnirao je impozantnu brojku od preko petsto stolaca i fotelja, a oni su uz malu pomoć JFK-a danski dizajn pretvorili u internacionalni fenomen.

Uz Wegnera, tu su još slavni komadi Poula Kjaerholma, Finna Juhla, Arnea Jacobsena, Alvara Aalta.

 

Ponudu Nord Klassika zaokružuje vrhunski dizajn Bulthaup kuhinja, koje svojom preciznom tehnologijom i estetikom zaustavljaju posjetitelja, a istovremeno zadovoljavaju individualne potrebe korisnika kojem uz nenadmašnu njemačku kvalitetu nude i avangardni izgled.

 

 

(buro247.hr)

Komentari

comments

Ambyenta namještaj