NOVE KOLEKCIJE PLOČICA IZ KERAMIKE MODUS: KORAK VIŠE KOJI POKRIVA SVAKI UKUS

0
811

Hrvatske keramičke pločice predstavljene na najvećem svjetskom sajmu keramike i sanitarija – Cersaie u Bologni!

Prepoznat i priznat kao globalno najvažniji sajam keramike, sanitarija i kupaonskog namještaja, Cersaie je i ove godine bio mjesto susreta ukupno 872 izlagača iz 39 zemalja svijeta s kupcima, distributerima, arhitektima, dizajnerima i svim ostalim zaljubljenicima u opremanje interijera. Od 28. rujna do 2. listopada više od 100 tisuća posjetitelja uživalo je u pogledu na novitete koje su predstavila najznačajnija imena keramičke industrije, otkrivajući tako nadolazeće trendove i smjer u kojem industrija ide.

Keramika Modus iz Orahovice i ove godine je bila jedini izlagač iz Hrvatske, a pažnju vjernih kupaca, kao i brojnih posjetitelja i novih potencijalnih partnera, plijenio je izložbeni prostor inspiriran prošlošću te predstavljene kolekcije keramičkih pločica… stvorene za budućnost! Čak 11 novih kolekcija govori o koraku više; dizajnom, dimenzijom i širokom paletom dekora i bordura, koje ‘pokrivaju’ svaki ukus i stil uređenja prostora te zaokružuju asortiman podnih i zidnih pločica Keramike Modus.

Hrvatski proizvođač predstavio je većinu svojih kolekcija u dimenziji 20×50 cm i 25×60 cm za zid i 40×40 cm, kao novi format za pod. U skladu s trendovima i impulsima s tržišta planira se i uvođenje u ponudu većih dimenzija te gresa – pločice za vanjsko oblaganje.

Konstanta keramičke industrije pločice su koje vjerno imitiraju drvo, beton, mramor, pijesak, kamen, cement… u boji, dizajnu i strukturi. Ono što oplemenjuje svaku kolekciju osnovnih pločica su dekori, a Keramika Modus svoj fokus stavlja upravo na taj dio asortimana.

“Zadovoljstvo je i nakon ovog izdanja sajma na našoj strani, jer smo, prvenstveno zahvaljujući prezentiranim kolekcijama pločica, kao i novoj ekskluzivnoj lokaciji štanda te samom konceptu nastupa dobili pozitivnu povratnu informaciju od naših starih kupaca, a i otvorili neke razgovore za ulazak na nova tržišta. Realno gledajući, unapređenje procesa proizvodnje i ulaganja u tehnologiju, a među kojima je i modernizacija pogona tzv. trećeg paljenja za dekoriranje pločica, već u ovoj preliminarnoj fazi istupa na nova tržišta daju svoje rezultate. Više nego išta drugo govore o našim realnim mogućnostima pokrivanja potreba i prilagođavanju ukusu potrošača na najrazličitijim tržištima, od Bosne i Hercegovine, preko Francuske, do Rusije i egzotičnih tržišta, kao što je afričko ili arapsko, gdje vidimo i imamo svoje izvozne prilike”, izjavio je Željko Radek, predsjednik Uprave Keramike Modus.

Ljepota keramičke pločice je prvenstveno u tome da može imitirati gotovo bilo koji prirodni ili umjetni materijal – stari novi trend sa Cersaie 2015. Uz naravno, maxi veličine – 3,6×1,6 m predstavlja se kao najveća dimenzija ovogodišnjeg sajma!

Cersaie 2015 potvrdio je neke od već postojećih svjetskih trendova u dizajnu keramičkih pločica.

“Uz fotorealističan dizajn, naglasak je na završnoj izvedbi: dimenziji pločice, 3D reljefu i završnim efektima. Pločica u potpunosti zamjenjuje prirodni materijal, i vizualno i taktilno, a konačnu vrijednost daje joj vrhunska prezentacija životnog stila koji zastupa. U žestokoj konkurenciji pobjeđuju najuvjerljiviji! Heksagon se  pojavljuje  u svim dimenzijama i kombinacijama boja, tekstura i uzoraka, često u metalik izvedbi ili s efektima starine”, izjavila je Katica Petkov, direktorica marketinga i razvoja Keramike Modus, te dodala kako su mozaici zastupljeni u svakom od trendova, cement se javlja u svim nijansama i izvedbama, kao osnova industrijskog stila, a sve vrste kamena i ove su godine imperativ u dizajnu.

Drvo je posebna priča, ističe Petkov: „Javlja se u dvije krajnosti, ili kao savršeno obrađeno i glatko, ili kao rustikalno. Kombinirano je, npr. mramorom za eleganciju ili cottom za postizanje ugođaja topline.“

Keramika Modus predstavila je jedanaest novih kolekcija keramičkih pločica s oznakom Made in Croatia.

 • CEMENT (25×60 cm / zid / mat : 40×40 cm / pod / mat) – Sve nijanse strasti…

Iskustvo i urođen instinkt za lijepo odabiru Cement! Za uvijek savršene rezultate zaslužan je talent za odvažnost pri uređenju prostora, kao i zrelost kod odabira pločica.

 • COTTO (30×30 cm / pod / mat) – Rustikalna razigranost

Za prostore koji govore jezikom svojih korijena: tradicije, sigurnosti i topline! Dovoljan je samo pogled i dodir za stvaranje jednog posebnog trenutka sadašnjosti koji stapa prošlost i budućnost.

 • SANDSTONE (25×60 cm / zid / mat : 40×40 cm / pod / mat) – Novi horizonti slobode kreiranja…

Najbolje ideje iz prirode i moderan dizajn ujedinjeni u misiji pružanja najviše zadovoljstva i slobode pri izražavanju osobnosti kroz uređenje interijera.

 • MARBLE (25×60 cm / zid / sjaj : 40×40 cm / pod / sjaj) – Trajna vrijednost u svakom prostoru.

Bezvremenski dobra odluka iza koje stoji nepogrešiv stil i prepoznatljiv stav. Za klasično lijepe i nenametljive prostore koji odišu moćnim vizijama svojih vlasnika.

 • BOTTICINO (25×60 cm / zid / sjaj : 40×40 cm / pod / sjaj) – Autentična inspiracija: povijest.

Klasična kolekcija. Originalan pristup dizajnu zidova i podova koji komuniciraju drevnim detaljima hrvatske kulturne baštine uklopljenim u današnje stilove.

 • COUTURE (25×60 cm / zid / mat : 25×25 cm / mozaik / mat) – Jednostavno posebno iskustvo.

Sedefasta površina i struktura pločice koja predstavlja otmjenost i luksuz te donosi sjetnu svježinu u pristupu dekoriranju zidova.

 • NEWS (25×60 cm / zid / sjaj) – Potpuno nova priča.

news

Suvremena čarolija sastavljena od nježnih boja i bogatstva uzoraka koji bude snove.

 • GRAFITE (20×50 cm / zid / mat : 30×30 cm / pod / mat) – Minimalizam i elegancija.

Čvrsta i jaka, a opet suptilna kolekcija podnosi i podržava bezbroj mogućih intervencija i kombinacija u prostoru.

 • MONOCOLORS (20×50 cm / zid / sjaj: 40×40 cm / pod / mat) – Totalni izgled!

Koordiniranje zidnih i podnih boja – igra bez granica u suradnji s maštom. Osnovna platforma za izražavanje osobnosti.

 • ELEMENT (20×50 cm / zid / mat) – Stilski početak & kraj.

Vječna, omiljena i svestrana crno-bijela kombinacija. Životna inspiracija za uređenje doma koja nema rok trajanja.

 • ARK (40×40 cm / pod / mat) – Iskonski povratak prirode.

Boje, strukture i nijanse za nezamjenjivo prirodan osjećaj pod nogama. Sva ljepota i toplina drveta u trajnosti keramičke pločice.

 

Više informacija o tvrtki, kao i aktualni katalozi keramičkih pločica Keramike Modus nalaze se na službenim internetskim stranicama tvrtke www.keramika-modus.com.

Kolekcije keramičkih pločica proizvođača Keramike Modus možete pronaći u svim bolje opremljenim trgovinama keramike, sanitarija i kupaonske opreme diljem Bosne i Hercegovine. Kontakt za dodatne upite info@keramika-modus.com

 

Pratite aktivnosti Keramike Modus i na društvenim mrežama:

Facebook www.facebook.com/keramikamodus

Twitter https://twitter.com/KeramikaModus

LinkedIn http://www.linkedin.com/company/2730764?trk=prof-0-ovw-curr_pos

YouTube http://www.youtube.com/channel/UC4KGQtCMosO3UF7-kYG_9JQ

Instagram http://instagram.com/keramika_modus

NO COMMENTS