NOVI TREND U DIZAJNU INTERIJERA: PLAVA BOJA

0
1420

Dizajneri interijera vole raditi s bojama koje su u trendu kako bi stvorili dinamične prostore koji su i atraktivni i funkcionalni. Jedna od najboljih boja, koju dizajneri koriste upravo sada, jest plava, pa uključuju njezine razne nijanse u domove ili urede kako bi u njih unijeli modernu vibru, ali i kvalitetu koja se povezuje s plavom. Ako ste zainteresirani za neke od brojnih načina na koje dizajneri koriste plavu boju ove godine i želite udahnuti novi život u inače bezlične prostore, pročitajte tekst kako biste saznali više. Ako želite stvoriti umirujuće okruženje koje će stimulirati vaš um i poboljšati sposobnost komuniciranja, ono što se osjeća, svakako razmislite o dodavanju plave u svoj koncept dizajna interijera.

Plava može biti preintenzivna kada se koristi u cijelom prostoru i većini soba, bez obzira na njihovu veličinu. Dakle, miješanje različitih nijansi plave boje odličan je način da se ne samo razbije monotonija, nego i da se prostor učini još više smirujućim. Možete koristiti različite uzorke namještaja, detalja i pozadina kako biste osigurali dovoljno kontrasta u prostoriji u kojoj plava ima glavnu riječ i središnje mjesto.

 Tamnije nijanse plave su jako primamljive, ali morate ih koristiti ispravno. Previše tamnoplave u sobi može stvoriti osjećaj mračnog prostora i smanjiti prostor. Zlatna, žuta, i druge svijetle nijanse odlično se mogu kombinirati s tamnijom plavom, pa ih možete dodati u obliku namještaja, stakla, dekora, tepiha… Ovako se može uživati u tamnije plavoj, bez pretjerivanja. Ako se odlučite za duboke plave zidove, dodajte namještaj u kontrasnim blijedim nijansama. Na isti način, ako imate puno plavog namještaja u sobi, pokušajte dodati detalje koji će prostor naglasiti u svjetlijim ili krem bojama jer tako ćete zadržati umirujući izgled. Ako, pak, želite ići u drugom smjeru, možete koristiti i tamnosmeđe drvo s masnom plavom bojom u cijelom prostoru.

 

Svjetlije nijanse plave savršeno se slažu s bogatim i snažnim bojama poput narančaste. Dakle, ako imate plave zidove, ugradite narančaste detalje u cijeli prostor, i to u obliku slika, vaza, tepiha ili zavjesa. Blijedoplava se dobro slaže i sa svjetlijim nijansama zlata. Eksperimentirajte kombiniranjem tih nijansa i vidjet ćete što vam najbolje odgovara u prostoru, što vam donosi najveći komfor ili stimulaciju i kakvo raspoloženje postižete u toj sobi.

 

Još jedan od odličnih načina na koji možete uključiti plavu u sobu bez pretjerivanja jest kombinacijom plavih tapeta ili plavih zidova i svijetlo bijelih bordura. Na primjer, uređenjem prozora i stropa s bijelim bordurama postići ćete da se plava istakne i stvori veliki kontrast. Opet, kada je u pitanju plava, koja može biti nadmoćna, uvijek treba misliti o ravnoteži, a bijela je sjajan način da se unese ravnoteža u prostoriju koja je potopljena plavim zidovima.

 

Plava je boja kojom možete naglasiti samo jedan zid u prostoriji: u blagovaonici, dnevnom boravku, igraonici, podrumu ili spavaćoj sobi. Izaberite svoju omiljenu nijansu, od blijede do duboke mornarsko plave, a budući da će biti naglašen samo jedan zid, možete hrabro birati nijanse.

 

Kad je riječ o korištenju plave u domu ili radnom prostoru, postoji mnogo kreativnih načina da se uključi ta lijepa i razigrana boja: od namještaja, preko zidova do zavjesa. Odaberite svoju nijansu, budite kreativni i dobro se zabavite!

 jutarnji.hr

Komentari

comments