OBNOVITE SAMI KUPAONICU UZ POMOĆ YTONG ELEMENATA

0
1390

Želite unikatnu sanitarnu opremu? Ne odgovaraju vam standardne mjere? Želite izbjeći nepotrebne otvore na kojima se zadržavaju prljavština i kamenac?

Xella BH vam preporučuje elemente od Ytong-a. S njima možete i kupatilo oblikovati po svojim željama. Brzo i jednostavno. Za Tuš kabinu potrebno vam je: Ytong zidne ploče debljine 10 ili 12,5 cm, Ytong tankoslojni malter  Ytong Dryfix ljepilo, Ytong alat i premaz građevinskom impregnacijom.

POSTUPAK

Ako vam prostor ne omogućava ugradnju velike masažne kade, svoje želje i kreativnost možete izraziti i prilikom oblikovanja manje tuš kabine. Postavite jedan ili dva pregradna zida koji obuhvataju kadu proizvoljnih dimenzija. Ytong možete upotrijebiti i za dogradnju manje klupe u tuš kabini koju zatim jednostavno  obložite pločicama. Na sličan način možete napraviti i policu. Preporučujemo vam da zidove od Ytonga prethodno premažete vodootpornim premazom čime ćete osigurati optimalnu zaštitu.

Sanitarno pokućstvo otrebno vam je: Ytong ploče 5 ili 7,5 cm, Ytong zidne ploče 10 ili 15 cm ovisno o konstrukciji sanitarija u kupatilu, Ytong tankoslojni malter ili Ytong Dryfixljepilo i Ytong alat.

POSTUPAK

Ytong elementima možete oblikovati niz dodataka kao što su police i druge površine za odlaganje. Keramiku također  možete lijepiti na zidne ploče od Ytonga,neposredno bez prethodne obrade.

Sve zahvate ili probijanja koja želite izvesti, s Ytongom možete uraditi i naknadno. Umjesto Ytong tankoslojnog  maltera možete primijeniti  još elegantnije rješenje: Ytong Dryfix.

Obziđivanje kotlića

Pitate se kako efikasno popuniti prostor oko određenog elementa i pritom voditi računa o izolaciji?

Kod upotrebe elemenata od Ytonga na raspolaganju je mnoštvo efikasnih rješenja. Jedno od takvih nudi se i prilikom ugradnje sanitarnog kotlića. Obložite ga pločama od Ytonga po svojoj zamisli. One će osim estetskoga izgleda biti i toplinska izolacija, održavaće konstantnu temperaturu vode te sprječavati stvaranje kondenzata u konstrukciji.

Kada za kupanje otrebno vam je: Ytong ploče debljine 5 cm, Ytong tankoslojni malter ili Ytong Dryfix ljepilo  i Ytong alat.

POSTUPAK

Ploče od Ytonga debljine 7,5 cm idealan su materijal za obziđivanje ili pripremu podloge za montažu kada. Mjesto na kojem će se postaviti kada prethodno premažite vodonepropusnim premazom, što sprječava kapilarno upijanje i prekomjerno vlaženje zida.

Ploče treba postavljati koristeći Ytong tankoslojni malter, ili još brže i praktičnije; Ytong Dryfix.

Na okomitu spojnicu i poleđinu ploče ravnomjerno nanesite tankoslojni malter. Visinu ploča prilagodite visini kade. Pomoću daske za izravnavanje odredite tačnu visinu naslona kade, a površinu prije nastavljanja radova dobro očistite od prašine.

Za precizno učvršćivanje kade na naslon i podlogu, nanesite tankoslojni malter,  time fiksirate kadu na predviđeno mjesto. Prilikom zidanja vodite računa o udaljenosti obzida od ruba kade za debljinu keramičkih pločica. Radi eventualnog održavanja instalacija na mjestu odvoda ostavite u obzidu otvor.

Odabrane keramičke pločice lijepite direktno na izgrađeni obzid ljepilom za keramiku.

NO COMMENTS