OPEKA DO OPEKE- ORIGINALAN ZID U DOMU

0
2948

Još od drevnih Sumerana, opeka je važan element gradnje u nekim dijelovima svijeta. No, ona više nije dio skrivene konstrukcije, već postaje ukrasni element u prostoru! Srećom, živimo u vremenu kada je njezina ljepota otkrivena pa, uređujući svoj dom, možemo u njega ukomponirati jedan zid od dekorativne opeke neovisno o stilu uređenja kojeg slijedimo… Budući da je puno različitih boja i obrada opeke, samo je važno odabrati onu pravu!

URBANO, ALI OTMJENO

Čini se nespojivo – bijela elegancija i opeka u crvenim i smeđim tonovima, ali baš ta suprotnost stvara zanimljivi kontrast i oživljava pomalo monotono uređenje. Savršenstvo bijele i crne boje, namještaj bez tekstura, staklo i metal – idealna su podloga za ruinirani zid od opeke tamnih nijansi!

URBANO I OTKAČENO

Za mlade i one koji se tako osjećaju – bilo da je smeđa ili bijela, opeka se dobro uklapa u urbani stil kojeg krase otkačeni dekorativni elementi! Opeka mora biti barem malo oštećena, a ne besprijekorno obrađena!

MINIMALISTIKA S DOZOM ŠARMA

Zid od opeke jedina je žarišna točka totalno minimalističkog stila i on unosi pravi ‘bum’ u prostor. Znamo da bijela odlično leži uz crvenu ciglu, ali crna u visokom sjaju?!? Priznajte, vrlo provokativno, ali i skladno!

KLASIKA I ELEGANCIJA

Uz klasični namještaj te monokromatski stil bolje je koristiti jednobojnu opeku, jednakih dimenzija i ravnomjerne, glatke teksture. Boja opeke može biti i crvena i bijela, ne koristite tamnije smeđe nijanse ako u prostoru imate crne detalje! Opeka će ovakav prostor utopliti čak i ako je svjetlije nijanse.

INDUSTRIJSKI – URBANO

Ovaj stil podržava neobrađenu, šarenu opeku budući da je njegova glavna karakteristika izložiti konstrukciju bez uljepšavanja. Interesantne su police (na slici) koje uopće ne zaklanjaju zid, a izgledaju kao skele na nedovršenoj fasadi – vrlo industrijski i originalno!

MODERNO – SUVREMENO

U moderno uređeni interijer uklapa se opeka svih boja i obrada, a najvažnije je pripaziti da prostor ne postane previše opterećen s više vrlo naglašenih detalja. Opeka će u svakom slučaju utopliti prostor i učiniti ga nekako ‘domaćim’ pa je dobro rješenje za monokromatsko uređenje.

ROMANTIČNO – SHABBY SHIC

Opeka i romantika u neraskidivoj su vezi, a uz nježne tonove shabby shic-a najbolje se uklapa opeka vrlo svijetlih tonova (bijela, nježno roza…) Zid od opeke u takvom interijeru nije žarište prostora koji ionako obiluje detaljima, već je nježna pozadina koja upotpunjuje sliku!

VINTAGE – STARINSKO

Ovaj stil obiluje detaljima iz nekih prošlih vremena, a upravo opeka koja izgleda staro i istrošeno pridonosi začaranoj atmosferi prošlosti!

RUSTIKALNO I ROMANTIČNO

Ovaj stil, primjereniji za naše vikendice, topao je i udoban, prepun ukrasa i boja, a zid od opeke samo je još jedan detalj u šarolikom nizu! Rustika vapi za crvenom opekom!

Ako nemate zid od opeke kojeg bi mogli iskoristiti kao dekorativni, danas postoje mnoge varijante obloga od dekorativne opeke koje se jednostavno postavljaju i nije ih potrebno obrađivati. Obično su premazane antistatičkim sredstvima pa se na njih ne skuplja niti prašina. Zid od opeke utoplit će vaš dom, a nije zahtjeva niti velika investicija – zato odaberite svog favorita i, ako se uklapa u vaš interijer, brzo u trgovinu!

magishome.com

NO COMMENTS