OVAKO IZGLEDA NAJBOLJI DIREKTORSKI URED ZA 2015.

0
1328

Ured možda jest samo mjesto za rad, ali oni koji vole raditi sa stilom ili se prepuste vrhunskom uživanju tijekom pauze biće oduševljeni najboljom direktorskim uredom za 2015. godinu po izboru Wallpaper magazina.

Idealan dizajn modernog ureda ne podrazumijeva samo uobičajen uredski namještaj kreiran tako da omogući maksimalnu produktivnost već i uživanje u radu, pa su se dizajneri Nipa Doši, Jonathan Levien i Rodolfo Dordoni potrudili da svaki detalj bude pažljivo osmišljen i elegantno dizajniran.

Za one koji vole da se malo odmore nakon napornog rada, dizajneri Doši i Levien stvorili su fotelju i otoman “Almora” za talijanski brand namještaja “B & B Italia”.

Koncept za fotelju potječe iz grada u Indiji na Himalaji po kojem je “Almora” i dobila ime. “Almora” je nastala na temelju uspomena nakon jednog posjeta dizajnera ovom gradiću u podnožju Himalaja.

“Ideja za dizajn fotelje nastala je iz sjećanja kad sam uvijena u meku, toplu deku promatrala snijegom prekrivene vrhove Himalaja”, objašnjava dizajnerica Nipa Doši. “Zamislili smo da ova fotelja pruži skoro isti osjećaj topline i udobnosti i služi za odmor i uživanje u pogledu van”, nastavlja Doši.

Fotelja se sastoji od koničnog, plastičnog okvira od dva dijela koji formira sjedište i naslon, i zaobljenog naslona za glavu od hrastovog drveta smještenog na vrhu okvira. Sjedalo je tapacirano kožom, a naslon za glavu prekriven merino vunom.

Nijedan ured nije potpun bez radnog stola, a među najboljim novijim modelima je namještajni sustav “Jobs” koji je dizajnirao Rodolfo Dordoni za tvrtku “Poltrona Frau”, koja je nedavno predstavila i profinjenu fotelju za radni i životni prostor. Dordoni je ovoga puta kreirao sustav koji odgovara raznim radnim potrebama i poslovnim funkcijama.

 

Kancelarijski sto je dostupan u tri verzije – “Easy”, “Executive” i “President”, a sve su dopunjene otvorenim ili zatvorenim modulima različitih veličina namijenjenih brzoj transformaciji radnog stola u stol za sastanke. Okrugli dodatak stolu može biti dodan verzijama “Easy” i “Executive” za potrebe sastanaka.

Dizajn ovog stola čistih horizontalnih i vertikalnih linija, nije narušen električnim instalacijama. Kancelarijski sto “Jobs” sadrži skriveni električni sustav koji može biti prilagođen električnim uređajima korisnika. Kablovi su provučeni kroz centralni stup ili dio s ladicama i kroz gornji dio stola, tako da su potpuno nevidljivi, a ipak, lako dostupni.

Vrhunskom izradom i materijalima, naglašen je direktorski znak “Jobs” stola. Karakteristična “T” konstrukcija izrađena je od čelika, dok je površina stola izrađena od “Pelle Frau®” kože i hrastovog drveta koje može biti mat ili u sjaju. Duž stola se pruža traka od drveta koja vizualno dijeli površinu na dio koji pripada domaćinu i dio koji pripada gostu.

 

NO COMMENTS